Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Susanne Sundfør – “When The Lord”

Noorwegen is niet alleen één van de mooiste landen van Europa, maar heeft vooral ook een zeer sterke muziekindustrie die in heel wat genres weet uit te blinken. Eén van de grootste sterren blijft nog steeds Susanne Sundfør, die er grote zalen uitverkoopt en headlinerspots op grote festivals krijgt. Met al vijf steengoede albums op de teller hoeft de Noorse zangeres zich niet meer te bewijzen en zo werkt ze tegenwoordig meer dan ooit als producer. Vanaf heden is ze ook componiste van filmmuziek en zo krijgen we vandaag de eerste voorsmaak van haar nieuwe project, dat deze vrijdag al verschijnt.

Susanne Sundfør werkte aan de soundtrack voor de Noorse documentaire ‘Selvportrett’, een aangrijpende documentaire over de Noorse fotografe Lene Marie Fossen die begin december de strijd tegen Anorexia verloor. Sundfør was zo aangedaan door de film en de fantastische foto’s van Fossen, dat ze er een hele soundtrack inclusief het fenomenale “When The Lord” voor schreef. Het nummer ontneemt je adem, maar geeft je veel warmte in de plaats. We worden er met behulp van de videoclip behoorlijk stil van en laat het even bezinken.

Selvportrett – the Original Soundtrack komt deze vrijdag uit.

Ontdek nog meer muziek onze Spotify.

1293 posts

About author
Certified pop-slet
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single AVANTE BLACK - "Blackbirds"

Alternative pop is het muziekgenre dat de laatste jaren populairder en populairder wordt. De Zweedse AVANTE BLACK is sinds haar debuut in…
FeaturesInterviews

Interview Susanne Sundfør: "Eenmaal je een goede melodie hebt, kan het plezier beginnen"

De Noorse Susanne Sundfør is een muzikante die van alle markten thuis is. De laatste tien jaar heeft ze de meest uiteenlopende paden…
LiveRecensies

Susanne Sundfør @ Botanique: Intiem én inventief

Een week geleden wist de Noorse Susanne Sundfør ons omver te blazen met haar nieuw album Music For People In Trouble. Wie er…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.