Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single hemlocke springs – “sever the blight”

Soms gebeuren dingen zo spontaan en onverwachts, dat het lijkt dat het lot ermee gemoeid is. De 24-jarige New Yorkse artiest hemlocke springs had zelf niet op haar bingokaart staan dat ze zou uitgroeien tot de spannendste nieuwkomers van het moment, maar mag dat nu toch afvinken. Een jaar geleden zat ze namelijk nog met haar neus tussen de cursusboeken en werkte ze in een bibliotheek, maar haar onverwachte succes zorgde ervoor dat ze een grote ommekeer maakte in haar leven en zich nu volledig op haar muziek focust. Nadat ze een trouwe fanbase op SoundCloud vergaarde, was het haar tweede single “girlfriend” afgelopen herfst die haar op de kaart zette en inmiddels meer dan 25 miljoen streams telt. Er staan dus grote dingen te gebeuren voor hemlocke springs.

Na het fulminante “stranger danger!” in januari, lijkt ze de mysterieuze melodieën nu even in te ruilen voor een iets helderdere, vrolijkere productie. “sever the blight” is wederom opgebouwd rond intrigerende synths, die haar nu al onderscheiden van alle andere artiesten. De fluitende vogels in het begin leiden deze ludieke single meteen rustig in, maar de uptempo beats geven dit nummer nog een interessante wending vanaf het eerste refrein. De melancholie in haar zanglijnen lijken geïnspireerd door Scandinavische popartiesten zoals Susanne Sundfør of Lykke Li, waardoor we ook bij “sever the blight” het gevoel krijgen dat ze de soundtrack van een Scandinavische thriller zou kunnen afleveren. hemlocke springs ontpopt zich steeds meer tot een van de ontdekkingen van het jaar dankzij haar ongedwongen en verfrissende muziek.`

Instagram / Twitter / TikTok

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1835 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single hemlocke springs - "heavun"

Twee weken geleden vierde hemlocke springs nog haar eenjarig bestaan als artiest, maar op het cadeau moesten fans dus nog een paar…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuw single hemlocke springs - "stranger danger!"

Eigenlijk studeert hemlocke springs geneeskunde, maar door het onverwachte succes van haar eerste twee singles zet ze haar studies even op pauze…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Lykke Li - EYEYE (★★★½): Gebroken, gelijmd

Li Lykke Timotej Zachrissonwerd geboren in 1986 en bracht toen ze 22 lentes oud was haar eerste album uit. De Zweedse werkte…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.