Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Squarepusher – “Nervelevers”

Tom Jenkins is een krak in het brengen van bevreemdende muziek, die je opslorpt in een totaal eigen wereld zonder grenzen of houvast. Met Squarepusher duwt, trekt en sleurt de Engelsman aan z’n enerverende elektronica met drum ‘n’ basskantjes. Hectische elementen worden samengeduwd tot wat nauwelijks de term ‘nummer’ nog waard is. Met “Vortrack” van eind november kregen we eindelijk weer een aanvulling op zijn intense oeuvre en intussen is er ook het heuglijke nieuws dat zijn nieuwe langspeler Be Up A Hello uit zal komen op 31 januari. Met “Nervelevers” worden we daar enkel maar nerveuzer voor.

“Nervelevers” is weer een speciaal ding: ideaal dus. We vertrekken in medias res in een overweldigende race van elektronicaklanken en het blijkt dat die er niet meer op zal vertragen. Het gewoel neemt enkel maar toe en met elke seconde worden ook wij er onrustiger op. Opnieuw sterk aan Squarepusher is dat “Nervelevers” niet aanvoelt als drukte zonder meer. De single komt daarentegen binnen als een ongeëvenaarde elektroshock die je bij het nekvel grijpt en je minstens een dag van de kaart brengt. Daarnaast past dit brouwsel perfect bij old school racespelletjes (met het futuristische F-Zero als ultiem referentiepunt). Of we dit niveau van brute intensiteit zonder kleerscheuren overleven? Allesbehalve. Of we uitkijken naar Be Up A Hello? Wees maar zeker.

Op 8 mei stelt Squarepusher Be Up A Hello voor in de Botanique in het kader van Les Nuits. Tickets vind je hier.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

8 januari 2020

About Author

Ann Mulleman


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief