Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Circa Waves – “Move to San Francisco”

© CPU – Maxim Meyer-Horn

Een klein jaartje na What’s It Like Over There? brengt Circa Waves met Sad Happy binnenkort al een nieuwe plaat op de markt. Speciaal aan dit album is dat het is opgedeeld in twee delen; en zoals de albumtitel al deed vermoeden, is dat een sad deel en een happy deel. Van het laatstgenoemde deel kregen we enkele weken geleden al “Jacqueline” te horen en dat bevestigde ons idee van de vrolijke Britten nog maar eens. Daar voegen ze vandaag een tweede single aan toe. Volle gas en strakke, dansbare indierock maken dus, en dat is ook wat de jongens doen op hun nieuwste single “Move To San Francisco”.

Dat het vrolijke deel van Sad Happy eentje wordt om niet op stil te blijven zitten, hadden we ergens al wel voelen aankomen, maar met “Move to San Francisco” bevestigt Circa Waves dat vermoeden voor de volle honderd procent. Het nummer begint nog rustig, maar als de drums eenmaal doorslaan, barst de hel – of in dit geval de hemel – los. Een spervuur aan zomerse gitaren en makkelijk te onthouden lyrics wordt op ons afgevuurd en we zijn vertrokken voor de volle drie minuten. Circa Waves is de afgelopen jaren een beetje richting de commerciële popkant geëvolueerd, maar de Britten laten op hun laatste nummers zien dat dat ook met de nodige gitaren kan. Wij weten alvast zeker dat dit nummer niet snel uit de liveset zal verdwijnen en ongetwijfeld voor een feestje zal zorgen.

Circa Waves speelt op 27 januari het voorprogramma van Two Door Cinema Club in de Ancienne BelgiqueSad Happy verschijnt op 13 maart.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1351 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Crammerock kondigt eerste namen aan met o.a. Kaiser Chiefs, Jake Bugg en Circa Waves

Eén van de weinige festivals die ook in 2021 plaatsvond, was Crammerock. Het festival in Stekene had toen zelfs een line-up met…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Alfie Templeman - "Shady"

Singer-songwriter, multi-instrumentalist en producer. Deze drie termen gebruikt de zeventienjarige Alfie Templeman om zichzelf te beschrijven. Laat je zeker niet misleiden door…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Circa Waves - "Lemonade" (feat. Alfie Templeman)

Is de vrolijkste en zonnigste samenwerking van de zomer een feit nu de mannen van Circa Waves een nummer hebben gemaakt met…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.