Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Circa Waves – “Jacqueline”

© CPU – Maxim Meyer-Horn

Stilzitten staat niet in het woordenboek van Circa Waves. De Britse band bracht eerder dit jaar nog hun derde plaat What’s It Like Over There? uit en bond daar meteen een hele tournee aan vast. Die bracht de jongens een paar weken geleden dan ook naar de Botanique in Brussel. Daar werd nog maar eens duidelijk hoe dansbaar hun muziek klinkt en dat zorgt gegarandeerd voor een dik feest. Een goed half jaar later is de band dus al terug met weer een nieuwe single en die klinkt veelbelovend. De single staat ook op Sad Happy, een nieuwe plaat die volgend jaar al volgt.

“Jacqueline” had zomaar op de vorige plaat kunnen staan, want het nummer ligt in dezelfde vrolijke lijn. Een leuke gitaar en dansbare drum rijgen de refreinen aan elkaar. Die klinken trouwens heel leuk en vooral meezingbaar. Daarna volgt er – mede dankzij de drums – een nogal poppy opbouw, maar als er dan gitaren bijkomen, krijgen we de classic Circa Waves-sound terug te horen. “Jacqueline” blijft meer dan ooit hangen en de Britse band is hoorbaar vooruitgegaan. Het klinkt wel allemaal wat minder hard dan in de beginjaren, maar bands evolueren en commercieel gezien is dit een uitstekende zet. In de Botanique bewezen de heren al dat ze een feestje kunnen bouwen en met dit nummer in de set, zal de sfeer er alleen maar beter op worden.

Circa Waves speelt op 27 januari het voorprogramma van Two Door Cinema Club in de Ancienne BelgiqueSad Happy verschijnt op 13 maart.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

 

20 november 2019

About Author

Lucas Palmans


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief