Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Michael Stipe – “Drive to the Ocean”

Het lijkt er op dat Michael Stipe zich helemaal niets aantrekt van de regels in de muziekindustrie. Ook met zijn tweede solosingle komt hij op een onorthodox tijdstip en dat siert hem. Nadat we eerder “Your Capricous Soul” kregen als eerste solosingle, doet hij nu een nieuwe gooi naar individuele faam met “Drive to the Ocean”. Al kunnen we dat laatste met een korreltje zout nemen, want ook dit keer is alles van de single aangeboden op zijn site en kan je een donatie doen voor Pathway to Paris (een beweging dat artiesten samenbrengt om de overheden te overtuigen dat ze het klimaatverdrag van Parijs moeten tekenen).  Je krijgt in ruil weer heel wat van de frontman van R.E.M. met onder meer de lyrics en een lading artwork. Michael Stipe zet zich in voor het goeie doel met zijn muziek, dat is nu al zeker.

“Drive to the Ocean” toont dan ook wederom een experimentelere versie van de man. Met een zachte piano en heel wat obscure elektronische geluiden, zou je dit niet meteen met de muziek van R.E.M. associëren, maar misschien hoeft dat ook niet. Het geheel heeft een desolate sfeer dat perfect past bij het doel dat de muziek van Stipe met zich meedraagt. De man wordt er vandaag zestig, en viert het alleszins door een unieke single uit te brengen dat heel wat kanten uitschiet, maar vooral erg boeiend en eigenzinnig is. Het is goed dat hij niet op het succes van zijn band teert, en vooral een eigenwijze weg inslaat. We zijn benieuwd waar dit hem nog zal brengen.

4 januari 2020

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief