Nieuwe singlesOude Bekenden

Debuutsingle Michael Stipe – “Your Capricious Soul”

In 2011 hield R.E.M. ermee op en daarna werd het rond de band en de leden heel stil. Ook frontman Michael Stipe verdween naar de achtergrond, en het was pas begin dit jaar dat hij terug opdook. Hij deed namelijk het voorprogramma van Patti Smith in de VS en daar speelde hij heel wat solonummers. Digitaal was er wel nog niets van hem uitgebracht, maar naar het schijnt heeft hij al meer dan zestien nummers klaar. Vandaag horen we alvast een eerste voorsmaakje van hoe zijn solowerk zou gaan klinken.

“Your Capricious Soul” komt uit in de week van “International Rebellion” voor het klimaat. De opbrengsten die de single de komende 365 dagen oplevert, gaan dan ook integraal naar Extinction Rebellion, een organisatie die zich inzet voor het klimaat. Voorlopig is de single dan ook enkel via zijn site te downloaden via een betaal-wat-je-wilsysteem. Je krijgt ook heel wat: ‘master-quality audio version of the song, the video, Stipe’s lyric document, a print-ready poster, stencil and an animated flip-book portrait.’ Voor wie dat allemaal te veel is, kan je het ook gewoon gratis downloaden.

De single is er eentje dat je niet meteen met R.E.M. zou associëren, en dat is maar goed ook. Een soloproject hoeft helemaal geen exacte kopie te zijn van je band. De herkenbare vocals van Stipe zijn er wel nog altijd, maar muzikaal is het allemaal iets experimenteler met meer zweverige synths. Het nummer gaat ook over het klimaat en zo is de cirkel compleet. De muzikant is erg begaan met hoe de wereld eraan toe is. We zijn alvast benieuwd hoe de rest van zijn muziek zal gaan klinken.

Zelf had Stipe nog het volgende te zeggen over de single: ‘I took a long break from music, and I wanted to jump back in. I love “Your Capricious Soul” – it’s my first solo work. I want to add my voice to this exciting shift in consciousness. Extinction Rebellion gave me the incentive to push the release and not wait. Our relationship to the environment has been a lifelong concern, and I now feel hopeful – optimistic, even. I believe we can bring the kind of change needed to improve our beautiful planet earth, our standing and our place on it.’

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

3699 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

The Decemberists – As It Ever Was, So It Will Be Again (★★★★): Bloemlezing in vier delen

Gezegend met de gave van het woord heeft Colin Meloy, frontman van The Decemberists, er zes drukke jaren op zitten. Na de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lonnie Holley - "Oh Me, Oh My" (feat. Michael Stipe)

We hoeven er geen doekjes om te winden; er zijn maar bitter weinig mensen die de muziekcarrière van de Amerikaanse kunstenaar Lonnie…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Mykki Blanco - Stay Close To Music (★★★): Spelen met nieuwsgierigheid

Mykki Blanco bracht vorig jaar het degelijke Broken Hearts and Beauty Sleep uit. Die release werd toen een toonbeeld van diversiteit genoemd. En…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.