Zalm van de maand

Zalm van de maand: Those Who Didn’t

Wie onze website zo nu en dan eens bekijkt heeft vast opgemerkt dat Dansende Beren elke maand een nieuw zalmpje verorbert. Aan het eind van de maand zetten wij een Belgische act die nog vrij nieuw is in kijker. Ook in 2020 blijven de beren vissen naar lekkers, maar voor het zover is presenteren wij u Those Who Didn’t, de allerlaatste zalm van dit decennium. Het viertal uit Antwerpen beschrijft zichzelf als ‘post-everything and pre-nothing’. Omdat dat een beetje vaag is goten wij in een artikel waarom u deze band in het oog moet houden.

Those Who Didn’t bestaat uit vier mannen tussen de 28 en 45 jaar met een liefde voor rockmuziek. Strakke gitaarriffs, luide drums en een vette bas worden gecombineerd in luide en meestal korte nummers. Veel woorden maken ze er niet aan vuil, want een zanger hebben ze niet. De instrumenten spreken (of schreeuwen) hier voor zich. Eerder dit jaar bracht de band hun eerste ep Almost Optimistic uit met daarop vijf nummers en na enkele luisterbeurten komen wij steeds tot dezelfde conclusie: jammer dat het na vijftien minuten al gedaan is. Tijdens het beluisteren van nummers als “Barfly” en “Trajectory” kunnen wij onze nekspieren niet bedwingen en zitten we al stiekem te headbangen aan onze bureau.

Maar de ep is niet de reden waarom ons oog op dit viertal is gevallen. Enkele weken geleden zagen wij Those Who Didn’t in de Vooruit als voorprogramma van Sons. U weet wel, die rockband vol met jonge gastjes die De Nieuwe Lichting heeft gewonnen. Het is altijd spannend hoe een (onbekend) voorprogramma gaat uitpakken en of ze de zaal weten mee te nemen in hun wereld, maar Those Who Didn’t wist zeker te overtuigen tijdens hun (te) korte set. Doordat het viertal op één lijn naast elkaar stond zagen we hoe energiek de drummer wel niet is en dat werkte aanstekelijk. Er werd al aardig wat bewogen in de Vooruit en wij zouden er niet van verschieten als er binnen een jaar of twee mensen speciaal voor Those Who Didn’t afzakken naar zalen als de Trix of de AB.

Facebook / Instagram / Vi.be

Heb je zelf interesse om met je band of solo-act op de site te verschijnen als ‘Zalm van de maand’? Schrijf je dan in via vi.be en wie weet schrijven wij binnenkort een artikel over je muziek.

951 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
LiveRecensies

SONS @ Vooruit: "Moet er nog wat energie zijn?"

Studio Brussel is niet alleen één van de grootste radiozenders van Vlaanderen, maar gaat sinds enkele jaren ook steevast op zoek naar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.