Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Peenoise – “The Core”

© Patrick Blomme

Gesterkt door een overwinning in de Oost-Vlaamse finale van Sound Track, releaset Peenoise een eerste single uit hun voor 7 februari aangekondigde debuutalbum Forevergem. De Gentse band rond de drie broers Gilles Vandecaveye-Pinoy en Titus en Cesar De Sutter-Pinoy – die naar eigen zeggen muziek en kunst met de paplepel ingegoten kregen – maakt een bevreemdend amalgaam van avant-pop, elektronica en noiserock. Soms kitscherig, vaak catchy, meestal mysterieus.

Single “The Core” is een kleurrijk Oosters klankenpalet van surreële synths en verknipte gitaren waarover Cesar ingehouden zijn donkere lyrics schildert: ‘They crawl to each other’s graves / Close to all the other different bodies’. Waarna uit de morbide ontmoeting toch wat moois ontspruit. Bij momenten doet het nummer wat denken aan The Van Jets, maar dan nadat ze bij valavond achtereenvolgens het SMAK, Circus Ronaldo en het kerkhof Campo Santo hebben bezocht. Ook de bijhorende clip speelt zich af in een universum ergens tussen carnaval, kunst en David Lynch.

Live worden de broers bijgestaan door Karel Naessens en Simon Raman. Niet de Simon Raman van de band Raman, maar de fantastische jonge drummer die ook bij Uma Chine de vellen en pandeksels beroert. Wie het vijftal live aan het werk wil zien, begeeft zich op 21 februari naar de Handelsbeurs. Dan stelt Peenoise daar Forevergem voor, samen met Geoffrey Burton van Hong Kong Dong, tevens de producer van de plaat.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Peenoise - Headwalking (★★★★): Pinoy, Peenoise, Peenice

In het Oost-Vlaamse Evergem wordt vanzelfsprekendheid ruimschoots overboord gegooid. Het onconventionele muzikale talent van de broers Cesar, Gilles en Titus Pinoy kent…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Peenoise - "Requiem for a Milkman"

Nog zes nachten (Of dagen? Wat maakt een ritme tegenwoordig nog uit?) slapen en de nieuwe ep van Peenoise kan ongeduldig in…
Nieuwe singles

Nieuwe single Peenoise - "Again"

Forevergem, het debuut waarop de broertjes Pinoy op een existentiële tweesprong tussen enerzijds onheilspellende oneindigheid en anderzijds inherente warmte bungelden, heeft nog geen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.