Muzieknieuwtjes

“Eerste sneeuw” van Jan De Wilde voor het eerst op vinyl

BLP Records begint zich langzaam, maar zeker te moeien in het Vlaamse muzieklandschap. Nadat het label enkele maanden geleden “Tim” van Wim De Craene voor het eerst uitbracht op vinyl, komen ze nu met nog zo’n single die nooit een vinylrelease kreeg. “Eerste sneeuw” van Jan De Wilde, geschreven door Lieven Tavernier, werd een klassieker op zichzelf. Volgend jaar wordt Hé Hé, de plaat waarop dat nummer verscheen, dertig jaar, en om dat te vieren, krijgt de populairste single uit die plaat eindelijk de release die hij verdient.

Op de voorbije editie van de Belpop 100 van Radio 1 kreeg het nummer nog een vijftiende plaats; niemand is het nummer dus al vergeten. De single verschijnt in een oplage van zevenhonderd exemplaren op wit vinyl, en kan je nu al pre-orderen via www.blprecords.be en www.jandewilde.net. Op de B-kant van de plaat vind je trouwens “Walter, Ballade Van Een Goudvis”, een nummer dat ook op Hé Hé stond. Op 10 januari vind je de single ook in de betere platenzaak.

En omdat de song perfect past bij deze tijden, hoewel er nog niet direct sneeuw te zien is, bieden we je de kans om een exemplaar te winnen. Daarvoor geef je een antwoord op volgende vraag: ‘In welk jaar verscheen “Eerste Sneeuw” voor het eerst?’ Stuur dat antwoord samen met het bewijs dat je onze Facebook en/of Instagram volgt in een mailtje naar wedstrijd@dansendeberen.be. Succes!

DEZE WEDSTRIJD IS AFGELOPEN.

3672 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Coely, Black Box Revelation, LaBrassBanda en meer vervoegen Dranouter-affiche

Na de aankondigingen van onder andere Merol, Bazart en Laïs zet de organisatie van Dranouter zijn line-up vandaag wat extra kracht bij….
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

The Kooks, Zwangere Guy en meer moois naar Dranouter 2019!

Ibeyi, Black Box Revelation, Tom Odell, … de lijst van bekendgemaakte namen van Dranouter zag er al heel mooi uit, maar vandaag…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.