Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Grandaddy – “RIP Coyote Condo #5”

De laatste volledige plaat van Grandaddy dateert alweer van 2017, maar het is niet dat de band stil blijft zitten. Zo was er vorig jaar het heerlijke “Bison on the Plains”. En het lijkt erop dat de band ook nog dit jaar nieuwe muziek wil uitbrengen. “RIP Coyote Condo #5” is meteen ook het eerste volledig nieuwe nummer sinds de dood van bassist Kevin Garcia. Jason Lytle vertelde dat er wel wat werk kroop in de single, maar dat het eindresultaat ‘pretty good’ is. En we geven hem geen ongelijk.

Net geen acht minuten duurt “RIP Coyote Condo #5” en de opbouw in de song is er eentje waar veel bands van kunnen leren. ‘Oh no it’s not a dream / It’s exactly as it seems’ kruipt in je hoofd, en deze song is inderdaad beter dan eender welke droom. Het neemt je mee op een reis waaruit je niet wilt ontwaken en waarin je zo lang mogelijk wilt blijven hangen. Waar het begin eerder fragiel en breekbaar is, ontbolstert het volledig nummer zich wondermooi in een prachtige coyote. Prachtig, episch nummer, waar we maar niet genoeg van kunnen krijgen. Hopelijk volgt er binnenkort meer.

De song is trouwens gratis te downloaden op de Bandcamp van de band. Zo kan je het gewoon een hele dag op repeat zetten zonder pauzes.

16 december 2019

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief