Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Grandaddy – “Bison On The Plains”

Vorig jaar was er met Last Place de grootse terugkeer van Grandaddy. Het was de eerste plaat van de band in meer dan tien jaar en bewees meteen ook waarom Jason Lytle en band zo geliefd is door het indiemilieu. Ze wisten nog steeds hun sterkte van weleer te behouden en het lijkt er nu ook op dat Grandaddy die lijn zal doorzetten. Vandaag verscheen immers met “Bison On The Plains” een eerste nieuwe single sinds die plaat. Het nummer werd wel geschreven voor de periode van Last Place, al klinkt het gewoon wederom als een Grandaddy classic.

Iets meer dan vijf minuten kan je genieten van de nieuwe Grandaddy. Het recept is zo voorspelbaar dat het verrassend is. Met een subtiele synth krijg je meteen het gevoel van de wereld van Grandaddy. Met behulp van een zachte melodie die nooit heel snel gaat en natuurlijk de uitgesproken stem van Lytle die het dromerige geheel aan elkaar zingt, weet “Bison On The Plains” vanaf het begin te boeien. Met een positief en hoopgevend gevoel gaat de song verder en word je helemaal meegesleept in dit breekbaar nummer van Grandaddy. Het zijn vooral de leuke synths die hier echt de meerwaarde vormen. Hopelijk volgt er binnenkort nog een album.

3485 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
LiveRecensies

Grandaddy & The Lost Machine Orchestra @ De Roma: Jason Lytle is nog niet uitgespeeld

Grandaddy kwam in het jaar 2000 in veel huishoudens binnen met The Sophtware Slump, een ondertussen vleesgeworden klassieker in de platenkast van…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Palace Winter - "The Deeper End" (feat. Jason Lytle)

Carl Coleman en Caspar Hesselager vormen sinds 2014 het eclectische doch charmante duo Palace Winter, dat we kennen van de steengoede, zij…
InstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2019

  Jaarlijks schrijven we meer dan honderd artikels over bands die nieuwe singles uitbrengen. De ene al wat beter dan de andere,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.