Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Grandaddy – “Bison On The Plains”

Vorig jaar was er met Last Place de grootse terugkeer van Grandaddy. Het was de eerste plaat van de band in meer dan tien jaar en bewees meteen ook waarom Jason Lytle en band zo geliefd is door het indiemilieu. Ze wisten nog steeds hun sterkte van weleer te behouden en het lijkt er nu ook op dat Grandaddy die lijn zal doorzetten. Vandaag verscheen immers met “Bison On The Plains” een eerste nieuwe single sinds die plaat. Het nummer werd wel geschreven voor de periode van Last Place, al klinkt het gewoon wederom als een Grandaddy classic.

Iets meer dan vijf minuten kan je genieten van de nieuwe Grandaddy. Het recept is zo voorspelbaar dat het verrassend is. Met een subtiele synth krijg je meteen het gevoel van de wereld van Grandaddy. Met behulp van een zachte melodie die nooit heel snel gaat en natuurlijk de uitgesproken stem van Lytle die het dromerige geheel aan elkaar zingt, weet “Bison On The Plains” vanaf het begin te boeien. Met een positief en hoopgevend gevoel gaat de song verder en word je helemaal meegesleept in dit breekbaar nummer van Grandaddy. Het zijn vooral de leuke synths die hier echt de meerwaarde vormen. Hopelijk volgt er binnenkort nog een album.

19 november 2018

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief