Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Grandaddy – “Watercooler”

© Dustin Aksland

Het nieuwste wapenfeit van de indierock-grootheden Grandaddy werpt een veelbelovende schaduw vooruit op het aanstaande album Blu Wav. Dit langverwachte werk markeert niet alleen de terugkeer na zeven jaar afwezigheid, maar is ook het eerste sinds het tragische overlijden van bassist Kevin Garcia in 2017. De albumtitel Blu Wav is een samensmelting van ‘bluegrass’ en ‘new wave’. Zoals gewoonlijk is frontman en songschrijver Jason Lytle bijzonder alert in het observeren van de alledaagse aspecten van het leven en transformeert deze tot meeslepende ruimterock. Terwijl hij door de woestijn reed, werd hij geïnspireerd door Patti Pages Tennessee Waltz, wat resulteerde in een ongewone overvloed aan pedal steel-geluiden op het album. Een wapenfeit waar Lytle zijn enthousiasme moeilijk voor onder stoelen of banken steekt.

“Watercooler” geeft een smaakvol voorproefje van wat we kunnen verwachten op Blu Wav. Het balanceert tussen verfijnde nostalgie en eigentijdse experimentatie. Maar het vindt ook de balans tussen bluegrass en new wave zoals de albumtitel doet vermoeden, met ook hier al een overvloed aan pedal steel-klanken. Die klanken vloeien samen met oude synthesizers en schitterende gitaren. Jason Lytle onthult dat het lied geworteld is in zijn eigen ervaringen: ‘de meeste van mijn relaties hadden betrekking op meisjes die werkten op kantoren. Dit nummer vertelt het verhaal van het einde van één, of misschien wel een paar, van die relaties.’ “Watercooler” biedt een melodische en emotionele achtbaan die de luisteraar meeneemt door de ups en downs van menselijke verbintenissen, allemaal verpakt in de kenmerkende sonische deken van Grandaddy.

Als de eerste single een voorbode is van wat komen gaat, kunnen we ons opmaken voor een buitengewoon avontuur dat zowel vertrouwd als verrassend is, doordrenkt met de subtiele melancholie die zo kenmerkend is voor Grandaddy’s werk. Blu Wav verschijnt op 16 februari en wordt uitgebracht via het label Dangerbird.

Instagram / Facebook / Twitter / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Grandaddy - Blu Wav (★★★): Jason Lytle komt tot rust

Met Blu Wav laat Grandaddy na een stilte van zo’n zeven jaar opnieuw van zich horen. Het is de zesde studioplaat van…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Grandaddy - "Cabin In My Mind"

In de rijke muzikale constellatie waarin genres als psychedelische pop en tijdloze klanken samensmelten, neemt Grandaddy een prominente positie in. Als het…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Grandaddy - "The Town Where I’m Livin Now"

Typ in Google: een Amerikaanse indierockband die bekend staat om hun melancholische en dromerige geluid. Grandaddy verschijnt sowieso hoog in dat lijstje….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.