Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Grandaddy – “Cabin In My Mind”

©Dustin Aksland

In de rijke muzikale constellatie waarin genres als psychedelische pop en tijdloze klanken samensmelten, neemt Grandaddy een prominente positie in. Als het langlopende project van Jason Lytle heeft de band een gedenkwaardige stempel gedrukt op het muzikale landschap. Vorige maand maakte Lytle het nieuws bekend dat er een nieuw album aan zit te komen. We kregen er gratis en voor niks het ingetogen “Watercooler” bovenop. Zoals de albumnaam, en de eerste single eruit, doet vermoeden staat het thema ‘water’ centraal. Het is een langverwachte terugkeer, aangezien het het eerste album is sinds het goed ontvangen Last Place uit 2017.

“Cabin In My Mind” bevat alle ingrediënten die een goede Grandaddy song dient te bevatten. Jason Lytle zingt het nummer met een soort gedempte, bewonderende zucht, terwijl de track doordrenkt is met hijgende, etherische harmonieën en weemoedig pedal steel-geluid. Het is muziek die uitnodigt tot contemplatief staren door ramen tijdens dagelijkse rustmomenten. Lytle deelt zijn inspiratie voor het nummer: ‘een zin die een vriend tijdens het toeren bedacht, een zin die de kunst van introspectie en zich terugtrekken in zichzelf omvat.’ Het idee van een ‘cabin’ in je geest, zoals hij het beschrijft, voegt een unieke dimensie toe aan het nummer, dat resoneert als een klassiek countrylied waar de titel alles al zegt.

Met “Cabin In My Mind” geeft Grandaddy een voorproefje van wat te verwachten is op het aankomende album Blu Wav, dat op 16 februari zal worden uitgebracht via Dangerbird.

Instagram / Facebook / Twitter / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Grandaddy - Blu Wav (★★★): Jason Lytle komt tot rust

Met Blu Wav laat Grandaddy na een stilte van zo’n zeven jaar opnieuw van zich horen. Het is de zesde studioplaat van…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Grandaddy - "Watercooler"

Het nieuwste wapenfeit van de indierock-grootheden Grandaddy werpt een veelbelovende schaduw vooruit op het aanstaande album Blu Wav. Dit langverwachte werk markeert…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Grandaddy - "The Town Where I’m Livin Now"

Typ in Google: een Amerikaanse indierockband die bekend staat om hun melancholische en dromerige geluid. Grandaddy verschijnt sowieso hoog in dat lijstje….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.