Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single The Milk Factory – “Papegaai”

Foto: Aaron Lapeirre

The Milk Factory is een Belgische band die evenzeer toegankelijk is voor de lactose-intoleranten onder ons en ook het fabriekselement in hun naam kan in twijfel getrokken worden. Ze plaatsen namelijk intieme sfeerschepping ver boven machinale eenheidsworst en leveren zodoende enorm suggestieve plaatjes met een jazzbasis af die gegarandeerd bekoren. Het zestal van The Milk Factory bracht verleden jaar een eerste ep uit en op 10 januari kunnen we hun debuutplaat in onze armen sluiten.

Met “Papegaai” krijgen we nog een laatste, veelbelovend aperitiefje van Aula. Hier horen we Edmund Lauret op de elektrische gitaar en Thijs Troch op de akoestische. Meer dan dit samenspel hebben de heren niet nodig om tot een betoverend resultaat te komen. Hoewel Thijs tempo in het nummer steekt, blijft het op elk moment de sentimentele en beeldende zijde die overheerst. Edmund blijkt dan ook exact te weten wat, wanneer en met welk volume te spelen om een wonderlijke aanvulling te vormen op die akoestische basis. “Papegaai” is voorbij voor je het weet en we zijn benieuwd of we heel Aula zullen kunnen uitluisteren zonder een traantje te laten. Niet te onderschatten muzikanten.

The Milk Factory komt Aula op verschillende plaatsen presenteren. Ontdek op hun Facebook wanneer ze dicht bij jou in de buurt halt houden.

Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

The Milk Factory - Aula (★★★★): Schitteren in intimiteit

Voor lieflijke, suggestieve jazznummers zonder pretentie maar met bakken potentieel moet je bij The Milk Factory zijn. In tegenstelling tot wat de…
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview The Milk Factory: 'Aandacht voor klank en voor elkaar is onmisbaar'

The Milk Factory is een Gentse band die je best zo snel mogelijk op je radar gooit. Wat dit zestal brengt, is…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.