Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Melting Mallows – “Ya Ya Ya Ya”

© Silke Vanweddingen

In het begin van dit jaar verscheen Melting Mallows plots op ieders radar. De reden daarvoor? Een selectie voor De Nieuwe Lichting met debuutsingle “Nowhere”. Daarna profiteerde de band van hun momentum door zich live te gaan ontwikkelen en heel wat shows te spelen. Vorige week nog werden ze een van de achttien winnaars van Sound Track. Op nieuwe muziek moesten we heel lang wachten, maar daar komt nu verandering in. “Ya Ya Ya Ya” is het eerste nieuwe werk van de band en klinkt verbazend strak.

Twee minuten en half, zo lang duurt een gemiddeld nummer van Melting Mallows. Op “Ya Ya Ya Ya” wordt het fuzzpedaal bovengehaald en krijgen we een heel strak refrein. De rest van de song is vooral heel aanstekelijk en rammelt goed door. Denk maar aan bands als Black Lips, Equal Idiots of FIDLAR. Het hoeft allemaal niet te moeilijk te zijn, en net daardoor wringt het nummer zich al snel in je hoofd. Meer dan een aanstekelijk refrein, een lekkere gitaarsolo en natuurlijk een strak tempo heeft Melting Mallows niet nodig om ons mee te krijgen. Steviger dan hun debuut, maar nog steeds met dezelfde souplesse – benieuwd waar het hen nog allemaal zal brengen.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

13 december 2019

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief