Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single High Hi – “Borders”

Exact een maand geleden liet High Hi “94A9” op ons los, en nu is het tijd voor een nieuwe. De band beloofde ons niet lang geleden dat er veel nieuwe muziek zou komen en daar houden ze zich aan. Of de nieuwe singles ook op een plaat thuishoren, loste de band nog niet, maar we hebben alvast een licht vermoeden. In het geval dat ze naar een langspeler leiden, zou dat de opvolger zijn van hun debuutplaat Hindrance in 2017. In tussentijd releasete de band ook nog een ep’tje met Imminent. Het lijkt nu tijd voor een nieuw hoofdstuk en wij zijn er alvast helemaal klaar voor.

“Borders” is een single die het vooral van de sfeer moet hebben die de band creëert. Het nummer opent met een simpele beat en wat vocals, maar je voelt al snel dat High Hi nog een hele hoop klaar heeft voor de komende drie minuten. Stukje bij beetje legt de band de sound van dit nummer als een puzzel in elkaar, door steeds een nieuw element toe te voegen. Het resultaat is dan ook een kleurrijk geheel dat intens en dreigend aanvoelt, grotendeels door de chaotische sound die de band creëert. High Hi probeert weer eens wat anders dan we van hen gewend zijn, en dat kunnen wij in dit geval alleen maar aanmoedigen.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

 

Dit vind je misschien ook leuk:
2020FeaturesInstagramUitgelicht

Het elftal van 2020 volgens verschillende Belgische artiesten

We hebben jullie de afgelopen weken overrompeld met onze lijstjes. Hoog tijd dus om eens wat andere mensen aan het woord te…
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 25 beste Belgische albums van 2020

Het was een vreemd jaar, 2020. Heel wat concerten gingen in rook op, festivals konden niet doorgaan en muziek werd uitgesteld. Toch…
InstagramLiveRecensies

High Hi + Wolker @ Ancienne Belgique (AB): Adrenalineshot in het hart

Dat High Hi in België amper nog een introductie nodig heeft, spreekt voor zich. Sinds ze in 2014 net naast de gouden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.