Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single High Hi – “Borders”

Exact een maand geleden liet High Hi “94A9” op ons los, en nu is het tijd voor een nieuwe. De band beloofde ons niet lang geleden dat er veel nieuwe muziek zou komen en daar houden ze zich aan. Of de nieuwe singles ook op een plaat thuishoren, loste de band nog niet, maar we hebben alvast een licht vermoeden. In het geval dat ze naar een langspeler leiden, zou dat de opvolger zijn van hun debuutplaat Hindrance in 2017. In tussentijd releasete de band ook nog een ep’tje met Imminent. Het lijkt nu tijd voor een nieuw hoofdstuk en wij zijn er alvast helemaal klaar voor.

“Borders” is een single die het vooral van de sfeer moet hebben die de band creëert. Het nummer opent met een simpele beat en wat vocals, maar je voelt al snel dat High Hi nog een hele hoop klaar heeft voor de komende drie minuten. Stukje bij beetje legt de band de sound van dit nummer als een puzzel in elkaar, door steeds een nieuw element toe te voegen. Het resultaat is dan ook een kleurrijk geheel dat intens en dreigend aanvoelt, grotendeels door de chaotische sound die de band creëert. High Hi probeert weer eens wat anders dan we van hen gewend zijn, en dat kunnen wij in dit geval alleen maar aanmoedigen.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

 

Related posts
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 20 beste Belgische albums van 2022

Na enkele jaren die in het teken stonden van het coronavirus, kon het Belgische muzieklandschap zichzelf eindelijk terug rechttrekken met een ietwat…
InstagramLiveRecensies

High Hi @ Trix: Gewelddadig goed met gitaren

De Leuvense band High Hi lanceerde net voor de zomer zijn derde album Return To Dust, het eerste album sinds de band…
InstagramLiveRecensies

Crammerock 2022 (Festivaldag 2): De ingeloste verwachtingen

De openingsdag van Crammerock was er eentje om niet snel te vergeten. Kaiser Chiefs en Goldband bouwden beiden een zalig feestje en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.