InstagramLiveRecensies

Sofi Tukker @ Botanique (Orangerie): De foute party

© CPU – Nathan Dobbelaere

Sofi Tukker stond gisteren nog eens in België op het podium en bracht voor de gelegenheid debuutalbum Treehouse mee. Met diezelfde plaat waren ze dit jaar voor een Grammy genomineerd en lieten ze uitschijnen dat ze een serieus te nemen muziekproject zijn, dat op een enthousiast resem fans kan rekenen. De muziek van Tukker heeft een tropische toets, die ook in de uitverkochte Orangerie voor warme temperaturen zorgde. De meerwaardezoeker zal het moeilijk gehad hebben met hun lichtjes absurde show, maar liefhebbers van het songfestival en soortgelijke muzikale evenementen zullen zich goed vermaakt hebben.

© CPU – Nathan Dobbelaere

We kunnen van in het begin stellen dat Sofi Tukker een tot in de puntjes uitgewerkt concept is dat net ook daarom wellicht zo’n succes heeft. Een tropische podiuminkleding, kleurrijke lichten en behoorlijk opvallende, fluo outfits zijn inmiddels al een vast onderdeel van hun show en hun fans lijker er van te smullen. Van zodra “Fuck They” met zijn dikke bassen door de boxen galmt, is het publiek al helemaal mee in het hele gebeuren. Iets later werpt Sophie zich al in de zaal en wordt ze letterlijk & figuurlijk op handen gedragen. De sfeer zat er duidelijk in en vormde ook een belangrijk onderdeel van de show.

© CPU – Nathan Dobbelaere

Sophie & Tucker verkeerden niet in de beste omstandigheden om op te treden. Zo sloeg de vermoeidheid op de stembanden van Sophie en dat hoorde je ook. Tucker had dan weer een voedselvergiftiging opgelopen en liep ironisch genoeg na “My Body Hurts” het podium af. Het zorgde er in ieder geval voor dat Sophie “Fish” helemaal in haar eentje moest brengen en dat deed ze ook best dapper. Tijdens “Emergency” vervoegde haar partner in crime haar weer en konden ze er samen tegen aan. Dankzij het ludieke spelletje ‘Simon Says’ werd het publiek goed betrokken en vergaten we alweer bijna dat beide hoofdactoren zich niet 100% goed voelen en dat de meeste muziek niet live was.

© CPU – Nathan Dobbelaere

Alle gekheid op een stokje, maar wat was het soms onnozel om naar te kijken. In “Like This” bereikte de show toch wel een zorgwekkend dieptepunt en waanden we ons door de bewegingen van Tucker op een gigantisch fout feestje. Ook muzikaal vonden we dit nummer live een lichte flater. “Batshit” deed het niet veel beter en was te ‘trashy’ voor woorden. De grens tusssen overdreven en net genoeg was soms wat te vaag geworden, maar “Mi Rumba” of “Energia” tonen dat het soms ook echt origineel kon zijn. Uiteraard kunnen we hetzelfde zeggen van hun eerste single “Drinkee”, waarmee ze trouwens voor een Grammy genomineerd waren, dat toch nog een waardig einde vormde van de show en ook één van de weinige nummers was waarbij Sophie haar gitaar bespeelde. .

© CPU – Nathan Dobbelaere

Een eindoordeel over de show vellen, is allesbehalve makkelijk. Langs de ene kant hebben we ons prima geamuseerd tijdens de show, langs de andere kant kwam het voor ons muzikaal toch wat te kort doordat het iets te veel van hetzelfde bleef. De beeldschermen die als instrument dienden, waren een leuk gimmick en ook het enthousiasme was er, maar het was soms iets te veel van het goede. Sofi Tukker brengt een show die we niet elke avond hoeven te zien en kunnen we daarom goed vergelijken met De Foute Party. Eén keer per jaar kan het en amuseren we ons rot, vaker hoeven we dit echter ook weer niet.

Fan van de foto’s? Op onze Instagram zijn er nog meer beelden te vinden. Volgen is de boodschap!

1837 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
LiveRecensies

Hinako Omori @ Botanique (Museum): Dromerige natuurbeleving

Ambient, synths en minimalisme; het zijn termen die weinig gebruikt worden om artiesten te omschrijven, maar Hinako Omori combineert ze moeiteloos. Ze…
LiveRecensies

Holy Wave @ Botanique (Rotonde): Tussen dobberen en drijven

Met vijf albums op de teller kan Holy Wave uit El Paso, Texas al als een vaste waarde worden gezien. Dit jaar…
InstagramLiveRecensies

Tsar B @ Botanique (Rotonde): Verslavende koortsdroom

Toen Justine Bourgeus haar rol binnen School is Cool inruilde voor een solocarrière, wisten we niet meteen wat voor muziek we konden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.