LiveRecensies

Denzel Curry @ Ancienne Belgique: DenzelDinsdag

De Ancienne Belgique was net niet uitverkocht voor de passage van de 24-jarige Denzel Curry uit Miami. Toch wist de man een van zijn beste shows op Belgische bodem neer te zetten. De energie die er in gierende moshpits door de zaal golfde, was ongeëvenaard. Het publiek maakt of kraakt zijn shows, en gisteren was Brussel chaud.

Het voorprogramma werd ons geserveerd door Guapdad 4000. Deze Californische rapper werkte al samen met Chance The Rapper en is deel van het collectief Zoink Gang, met onder meer EarthGang. Niet meteen een groen blaadje dus dat de AB mocht opwarmen, en dat opwarmen was een kunst die hij goed leek te beheersen. Op het einde haalde de rapper iemand uit het publiek die de opdracht kreeg het volk in twee te delen. “Wells Fargo” deed de zaal al een beetje ontploffen, en daarmee waren we klaar voor de hoofdact.

Wanneer Denzel Curry – merkwaardig genoeg op tijd – het podium betrad, rook de zaal al sterk naar verboden softdrugs. Maar tijd om te rusten werd het publiek niet gegund. “ZUU” en “RICKY” deden de zaal meteen daveren. Beide nummers komen uit Curry’s recentste plaat ZUU die terugblikt op ’s mans bewogen jeugd in Miami. Hij doet dat met humor en gepast sentiment. Miami blijft een rode draad doorheen zijn werk en optreden.

Vier nummers later waren enkel de mensen achteraan op de stoeltjes niet aan het zweten. De rest van de zaal stond te springen en kolken op de harde bassen en raps van de koning uit Miami. Die had niet veel nodig: een dj, een mc en vooral de energie van het publiek. “SUMO ׀ ZUMO” bracht met zijn snoeiharde, onverbiddelijke bassen de zaal aan het dreunen. Hierna kwam er een rustpunt in de set. “SIRENS ׀ Z1RENZ” en “This Life” waren twee songs die een andere kant van Curry laten zien. Hier was hij zachter, zong hij haast. Vooral op plaat komt deze dualiteit naar voor. Live haalden toch vooral de bangers het. Na wat melig gezwaai bracht “BLACK BALLOONS |13LACK 13ALLOONZ” terug schot in de zaak.

https://www.instagram.com/p/B56KsGhg7uc/

“Psycho”, een samenwerking met de Britse rapper Slowthai, bewees een absolute knaller te zijn, aan springen was geen ontkomen. Het werd alsmaar broeiender in de AB, alweer zouden we de zaal niet droog verlaten. Een eerbetoon aan diens vriend XXXTENTACION volgde met een cover van “Look At Me!” op de heerlijke sample van Mala’s “Changes”. Het is niet de enige 21-jarige vriend die hij verloor. Deze zondag nog verloor de hiphopwereld rapper Juice WRLD. Het nummer werd aan beide heren opgedragen.

Veel tijd om hierover te reflecteren was er echter niet. Guapdad 4000 werd erbij gehaald en samen brachten ze nog een nummer van de rapper uit Oakland. Brillen raakten vertrappeld, elleboogstoten werden uitgedeeld. Het was nog niet gedaan en het publiek was ei zo na niet neergevallen van pure uitputting. Desondanks bracht “Ultimate” de zaal in pure extase. Net als tijdens het voorprogramma werd de zaal in tweeën gespleten, en ditmaal lag het energiepeil tienmaal zo hoog. Denzel verliet het podium, de zaal was in euforie. Er moest meer komen. Als bis bracht hij een cover van Rage Against The Machine’s “Bulls On Parade”. Hoe heerlijk hard was dat?

Setlist:

ZUU

RICKY

ALOHA (Charlie Heat)

SHAKE 88

SWITCH IT UP |ZW1TCH 1T UP

SUMO |ZUMO

SIRENS |Z1RENZ

This Life

BLACK BALLOONS |13LACK 13ALLOONZ

WISH

CLOUT COBAIN |CLOUT CO13A1N

SPEEDBOAT

ULT

Psycho (Slowthai)

Look At Me! (XXXTENTACION cover)

Izayah (Guapdad 4000)

Ultimate

 

Bulls On Parade (Rage Against The Machine cover)

Related posts
InstagramLiveRecensies

Froukje @ Ancienne Belgique (AB): Uitgelaten woonkamerconcert

Het Nederlandse lied kent de afgelopen jaren een opflakkering en dat allemaal dankzij een aantal frisse nieuwe gezichten. De alomtegenwoordige Froukje is…
LiveRecensies

ascendant vierge @ Ancienne Belgique (AB): Het beste van twee werelden

Fragiele, haarfijne opera en luide, harde gabber. Ofwel: een engelenstem en duivelse beats. Het zijn uitersten van elkaar, maar singer-songwriter Mathilde Fernandez…
LiveRecensies

Pierre De Maere @ Ancienne Belgique (AB): Showman pur sang

Eerder dit jaar nam Pierre De Maere nog de prijs voor mannelijke revelatie van het jaar mee naar huis bij de Victoires…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.