Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Jenesaispas – “Smoke a Loud”

De afgelopen dagen lijkt het alleen maar over Zwangere Guy te gaan wat betreft onze eigenste hiphop. Terwijl dat brutale Zwangere Guy heel onze scene domineert, zijn er nog tal van andere lokale rappers die evenveel aandacht moeten krijgen. Denk maar aan het Antwerpse collectief Jenesaispas. Zij brachten vandaag hun single “Smoke a Loud” uit, als voorsmaakje voor hun aankomende album.

Jenesaispas is al enige tijd een vaste waarde in onze underground hiphop. Vooral na hun single “Ni Dom doen” begonnen de drie jonge rappers Haddadi, Orthur en BP meer en meer op te vallen. Zodoende bracht het trio vorig jaar een eerste beloftevolle ep uit, Ugly Restland. Ondertussen heeft Jenesaispas een volledig album voor ons klaarliggen. Vandaag stelden ze de daaruit hun eerste single voor.

Met de nieuwe single “Smoke a loud” komt Jenesaispas verassend uit de hoek. De rauwe sound die we normaal van hen gewoon zijn, wordt hier vervangen door wat meer melancholie. Met dank aan de dromerige beat en nodige autotune klinkt Jenesaispas opeens veel luchtiger. Vooral de finesse in de flow van rapper Haddadi maakt de single uitermate boeiend. Jenesaispas wordt daardoor zelfs even noemenswaardig voor onze hiphop als zowaar een Zwangere Guy. “Smoke a Loud” is kort, krachtig en doet ons vooral hunkeren naar het album dat deze maand nog zal verschijnen.

 

Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Foals, Intergalactic Lovers, Mitski en meer vervoegen line-up van Rock Werchter Encore 2022!

Rock Werchter beloofde een encore en die krijgen we ook op 26 juni. Het eenmalige eendagsfestival op de heilige Werchter weide kondigde…
InstagramLiveRecensies

Fontaines D.C. @ Trix: Tussen lusteloos en grandioos

We hebben er heel lang op moeten wachten, maar gisteren stond Fontaines D.C. eindelijk nog eens op een podium in ons land….
InstagramLiveRecensies

shame @ Trix: Vagevuur van luide gitaren en veel zweet!

Britse postpunk kende de afgelopen vijf jaar een enorme revival en dat heeft het voor een groot stuk te danken aan shame….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.