Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single «Float» – “New Places”

«Float» is een Belgisch duo dat ons met hun allereerste single vol romantische geladenheid een hart onder de riem kwam steken in examenmaand juni, waardoor wij ons meer begonnen te focussen op hun straffe single dan iets anders. “Our Faces” vinden we nog steeds mooi, verfrissend en doordacht, dus we waren uiterst benieuwd naar de volgende zetten van Tim Wuyts en Dries De Maeyer. Sindsdien was het echter wachten geblazen tot een nieuwe examenperiode aan zou breken, want «Float» kwam nog maar pas opnieuw bovendrijven met een tweede single.

Op “New Places” verkennen Dries en Tim een klank die een uitstekende aanvulling vormt op hun debuutsingle. Waar “Our Faces” na een fameuze opbouw krachtig uit de hoek kwam, is dit exemplaar er eentje om van te blozen, jezelf te wentelen in herinneringen en uiteindelijk met al je gevoelens open en bloot achter te blijven. Alleen al die klanken die “New Places” in gang zetten, kunnen je adem doen stokken; het is duidelijk dat Dries en Tim zeer goed weten waar ze mee bezig zijn. Stap voor stap bouwen ze het nummer op en het wordt er enkel maar intenser op – zonder dat ze willen overweldigen, want alles wordt intiem en gebalanceerd gehouden. Als aan de grond genageld luisteren we met volle aandacht en weet «Float» je op de zachtst mogelijke manier bij het nekvel te grijpen. Echt de moeite.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

8 december 2019

About Author

Ann Mulleman


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief