Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single 6LACK – “Float”

Er is er een jarig! Amerikaanse alternative r&b-ster 6LACK viert zijn speciale dag met een nieuwe single. Ook een verjaardagscadeau is de lancering van zijn eigen hot sauce-merk 600 degrees. Dit alles moet ons warm maken voor zijn nieuwe ep 6 PC HOT die later deze week uitkomt. Ook bracht hij eind mei de single “ATL Freestyle” uit. Toch liet de 28-jarige zanger uit Atlanta weten dat voor hem muziek uitbrengen momenteel geen prioriteit is. Hij stuurde op 29 mei een open brief de wereld in over de pijn die hij voelt door de dood van George Floyd en alle andere mensen die stierven door systematisch racisme en machtsmisbruik. Hij maakte zijn eigen filesharingwebsite, 6lackbox.com, waarop hij naast exclusieve previews ook info deelt met zijn fans over events voor sociale gelijkheid. Zijn nieuwe single werd om die reden uitgesteld tot vandaag.

Op “Float” horen we een laidback instrumental met een rustige gitaarsample die bijdraagt aan de dromerige atmosfeer. De honingzoete vocals met een zuinige portie autotune maken het slow jamplaatje compleet. Het samenspel van de gitaar met de 808’s zorgt voor een donkerdere melancholiek. 6LACK reflecteert op deze single over hoe hij het hoofd boven water probeert te houden terwijl er langs alle kanten aan hem wordt getrokken. Hij probeert gefocust te blijven tijdens de ups en downs, ondanks alle afleidingen die hij moet weerstaan.

“Float” is een mooie, ingetogen opwarmer voor 6LACKs ep 6 PC HOT die op vrijdag 26 juni uitkomt.

Facebook / Instagram / Twitter / SoundCloud

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify,

36 posts

About author
Soms Blue, Altijd Pink. 24/7 muziek aan het luisteren, kijk maar!
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Calvin Harris - Funk Wav Bounces Vol. 2 (★★): Dertien in een dozijn

We willen niet denigrerend doen over je sociale capaciteiten, maar in vergelijking met het adressenboekje van Calvin Harris, zal zowat iedereen het…
AlbumsRecensies

Denzel Curry - Melt My Eyez, See Your Future (★★★★): Een mannelijke man reikt naar de andere kant

Elk genre zijn contraire helden, en zo ook Denzel Curry. Talloze memes werden reeds gewijd aan Curry’s nummers, gezichtuitdrukking of uitspraken, waarmee…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Lil Tjay - "Calling My Phone" (feat. 6LACK)

Na het uitbrengen van zijn State of Emergency ep, trapt de New Yorkse rapper 2021 af met “Calling My Phone”. Een nummer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.