Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Sløtface – “New year, new me”

© Jonathan Vivaas Kise

Sløtface is een pop punk band uit Noorwegen en sinds 2012 is het vooral zangeres Haley Shea die ons probeert te betoveren met haar rustige, mooie stem. En dat lijkt ze goed te lukken, alhoewel deze band lang onder de radar is gebleven. Met de mix van punkrock en pop spreken ze een breed publiek aan en ze bezitten ook voldoende andere insteken om zich te onderscheiden van deze drukke vijver van pop punkers.

Daar waar vroeger de nadruk wel degelijk op punkrock lag, komt deze single ons toch enigszins verrassen. Deze poppy single doet ons niet meer aan punk denken, maar is wel een mooie single die uitermate goed gebracht is en vlot kan wedijveren met andere popbands. Een rustig gitaarriedeltje ondersteunt de bas en drum, maar ook hier is het weer vooral de stem die het nummer draagt. En deze stem wordt op dit nummer uitstekend in de etalage gestopt en daar wordt een mens gewoon onmiddellijk vrolijk van.

“New year, new me” zou een voorbode kunnen zijn voor de toekomst van de band, maar zo’n vaart zal het niet lopen. Vorige singles “S.U.C.C.E.S.” en “Sink or Swim” waren steviger, maar deze rustige popversie is een welkome afwisseling. Het nieuwe album Sorry for the late reply verschijnt op 31 januari. Op 1 april staat de band in Kavka Oudaan.

Facebook

 

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

7 december 2019

About Author

Wouter Vandeweyer


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief