Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sløtface – “S.U.C.C.E.S.S.”

Opstaan met een kater is iets dat niemand met plezier doet. Gelukkig was er deze morgen een nieuwe single van Sløtface om ons wat troost te bieden. Sløtface is een Noorse poppunkband. Een genre dat we bijzonder vrolijk klinken vinden en perfect materiaal voor een matige morgen als deze. Twee dagen geleden lieten ze single “S.U.C.C.E.S.S”. los op de wereld. Tegelijk kondigden ze ook een nieuw album aan, Sorry for the late reply. Als we Sløtface een beetje kennen, mogen we ons verwachten aan punkrockritmes, catchy gitaarriffs en lyrics over een maatschappelijk thema. Dit nummer klaagt aan hoe we ons altijd verder en te ver pushen.

Het nummer opent met Haley Shea die het volgende schreeuwt: ‘Why be good enough when you can be a success?’ Dan volgt een loeiende gitaar. Wanneer de drums en bas zich toevoegen komt het nummer al snel op kruissnelheid. De in your face stukken worden snel afgewisseld door stukken waarbij de gitaar zich afwezig houdt. Telkens opnieuw korte adempauzes waar we een rustige Haley horen. Na een goeie twee minuten bouwt het nummer een laatste keer op. De finale voel je aankomen en de drummer beukt er lustig op los. ‘You better be a succes’ wordt nog enkele keren vol over overtuiging herhaald door Haley. De boodschap blijft hangen dus voldaan blijven we achter. Punk isn’t dead.

Sorry for the late reply verschijnt op 31 januari. Het album zal dertien nummers tellen. 17 november passeren ze in de Trix als voorprogramma van PUP.

Website Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Destroy Boys - "Muzzle"

Er mag zich een bevolkingsgroep aangesproken voelen door Destroy Boys, maar het lijkt meer een statement dan een regelrechte aanval naar het…
AlbumsRecensies

Death By Unga Bunga - Heavy Male Insecurity (★★★): Tienermuziek voor de late twintiger

Wie weinig kaas heeft gegeten van punk en onverhoeds Death By Unga Bunga te horen krijgt, zal al snel denken dat er…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single NOFX - "Fuck Euphemism"

NOFX is misschien wel de verpersoonlijk en de voortrekker van prettig gestoorde punkrock en de band draait al decennia lang mee aan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.