LiveRecensies

AJR @ Kavka Zappa: Elektropop aan de top

Een kleine drie jaar geleden veroverde AJR nog de hitlijsten met “Weak”. Vandaag komen ze even hard terug met een nieuw album: Neotheater. AJR is een driekoppige band bestaand uit Adam, Jack en Ryan Met. De broers schrijven, mixen en producen hun nummers allemaal in de woonkamer van hun appartement in New York. Momenteel zijn ze op baan voor The Neotheater World Tour. Daarbij mocht een optreden in ’t Stad (Antwerpen) zeker niet ontbreken. Ze bewezen zichzelf met een pittig en energiek elektropopfeestje.

In het voorprogramma staat de Britse groep Flawes. Deze driekoppige band is enkele jaren geleden bij toeval ontstaan in Londen. Hun werk kunnen we best omschrijven als alternatieve pop. Met gevarieerde nummers zijn ze het ene moment stevig aan het rocken om daarna een gevoelig en emotioneel lied te brengen. Het publiek apprecieert hun moeite en geeft hen een daverend applaus. De toon is in elk geval gezet!

https://www.instagram.com/p/B5xavsFFpDL/

Rond negen uur wordt het volledig donker en de uitverkochte zaal houdt vol spanning de adem in. Er klinkt een orkestraal deuntje met een magische bijklank dat steeds heviger en imposanter door de boxen schalt. Plots schokt de muziek en de stroboscopen beginnen te flitsen. Voorafgegaan aan de intro van “Next Up Forever” komen de AJR-broers en hun band op. Het publiek gaat even volledig uit zijn dak om vervolgens de liederen stuk voor stuk mee te scanderen. Dat is natuurlijk het voordeel van eenvoudige en repetitieve teksten. Hoofden knikken langs alle kanten mee met de beat, maar echt gedanst wordt er niet. Misschien is dat te danken aan de black-outs na elk nummer, waardoor je steeds weer in de sfeer moet komen. Er wordt dan ook al snel gebruik gemaakt van troef “Weak” om het publiek actief te houden.

Het is fijn om te zien dat de groep de trompet hoog in het vaandel draagt. Gedurende het optreden krijgt deze meermaals een solo. Er volgt zelfs een ware mash-up van nummers. Daar wordt het publiek wel enthousiast van. Wanneer de jongens ook nog Vlaamse woorden willen leren, is iedereen door het dolle heen. ‘Ik hou van jou’ en andere zinnen worden naar hun hoofd geslingerd. De interactie blijkt te werken.

https://www.instagram.com/p/B5w0KETp9DK/

AJR kan aardig met verschillende instrumenten overweg én bovendien ook degelijk zingen. Dat bewijst Jack met een akoestische versie van “Dear Winter”. Op vraag haalt iedereen zijn zaklamp boven en een verdwaalde ziel zijn aansteker. Wanneer zijn medebandleden terug op het podium verschijnen, hebben ze een zwart pak met witte strepen aan. Deze zijn bedoeld om van de finale een waar spektakel te maken met lichtgevende kleding. Tot dan waren het showgehalte en de lichtshow sober gebleven. Het einde moest dus compenseren.

Ondanks de vele onderbrekingen en black-outs, zorgden de gekende deuntjes van hun nummers en de interactie met het publiek voor een goede sfeer in de zaal. Bovendien toonde AJR met hun eerste concert in Antwerpen aan zowel elektronisch als akoestisch talent te hebben. Kortom: een gezellig elektropopfeestje.

Facebook / Instagram / Twitter

Setlist:

Next up forever
Birthday Party
Sober Up
The Entertainment’s Here
Netflix Trip
Break My Face
Come Hang Out
Weak
Karma
(JJ’s Trumpet Solo)
Turning Out
Wow, I’m Not Crazy
Don’t Throw Out My Legos
Dear Winter
Burn The House Down

Finale
1000 Bad Days

Related posts
LiveRecensies

PVRIS @ Kavka Zappa: PVRIS is (still) burning!

Uitstel is geen afstel. Onder dat motto trokken we gisteren naar de Kavka Zappa om de Amerikaanse poprockgroep PVRIS aan het werk…
LiveRecensies

YUNGBLUD @ Kavka Zappa: Cadeautje voor de trouwe fans

YUNGBLUD behoort tot de meest besproken en spraakmakende artiesten van het moment. Vorig weekend haalde hij de media nog toen hij op…
LiveRecensies

Polaris @ Kavka Zappa: Masterclass in metalcore

Australische metalcore is hip de laatste tijd. Waar enkele dagen geleden Parkway Drive het dak van het Vorst Nationaal afblies, is het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.