Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Tsar B – “Rome (Solve You)”

Foto: Anouk van Kalmthout

Dat Tsar B niet stil zit, is duidelijk. De Belgische Justine Bourgeus scoorde een jaar geleden nog een plaatsje in onze top 20 Belgische albums met debuutplaat The Games I Played. Enkele weken geleden bracht ze een herwerkte versie uit van “Flesh & Bones” in samenwerking met The Subs. Eerder kondigde ze al aan dat er gloednieuwe nummers te wachten stonden. En zie hier, “Rome (Solve You)” is de eerste echte gloednieuwe single sinds 2018.

Tsar B weet zich elke keer opnieuw heruit te vinden. Op die manier verschillen haar allereerste nummers dan ook met haar eerste album. Nu lijkt het niet anders te zijn: ook ditmaal slaat Tsar B een nieuwe weg in met “Rome (Solve You)”. Deze single is eerder repetitief van aard en moet het vooral hebben van de uitstekende elektronische downtempoproductie die Tsar B’s muziek kenmerkt. “Rome (Solve You)” klinkt minder bombastisch dan eerder werk en mag toegevoegd worden aan haar meer simplistische repertoire. Bourgeus maakt graag een knipoog naar periodes uit het verleden die een vorm van mystiek rond zich dragen. Hierdoor lijkt haar laatste worp de sound van een videogame te zijn uit de jaren 1990 die zich afspeelt in het oude Rome.

6 december 2019

About Author

Ann-Frédérique Lorquet


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief