Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Lustrous – “Good Grief”

© Lore Steveninck

Veel postpunk dezer dagen, overzees en van eigen bodem, maar de postpunk die de Oost-Vlamingen van Lustrous sinds hun ep Spiral Art (2018) uit de gitaren knijpen, is van eigenwijze makelij. Verwacht van dit averechts kwintet geen eendimensionale referenties aan Joy Division of Sisters of Mercy, wel een uit veel invloeden gesmeed boeiend eigen geluid. Wie fan is van het Ierse Fontaines D.C. of het Britse IDLES, voegt deze band uit de eigen achtertuin straks zonder verpinken toe aan zijn playlist. Daar kan je gif op innemen.

Luister maar naar hun nieuwe single “Good Grief”, een stevige brok koud metaal waarin – na enkele flinke hardcoretikken van hun eigen hamer – in de verte zowel Wire, Sonic Youth als At The Drive In resoneren. Zanger Laurens Van Moorleghem zingt en brult zich als een Lokerse Trent Reznor dwars door ons trommelvlies richting ons hart, waar hij voortaan een vast plaatsje krijgt. Om maar te zeggen: hier horen wij graag meer van. We wilden het voor de hand liggende flauwe woordspelletje niet gebruiken, maar aangezien het gerechtvaardigd is, doen we het toch: “Good Grief” is echt wel goed gerief!

Lustrous speelt op dinsdag 3 december in Afsnis in Gent.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsRecensies

Lustrous - Bright Exploits (★★★½): Tussen waanzin en schoonheid

We hebben er vier jaar op mogen wachten, maar eindelijk krijgt de ep Spiral Art een opvolger onder de noemer Bright Exploits….
LiveRecensies

Lustrous @ Afsnis: Lust voor het oor

We mogen spreken over een thuismatch wanneer Lustrous op de affiche staat van café Afsnis. Sinds de release van hun ep Spiral…
LiveRecensies

Sound Track: Selectieronde 15/10 @ De Casino (Sint-Niklaas)

Ondertussen heeft de tweede editie van Sound Track al heel wat podia zien passeren. Waar vorige week een reeks Oost-Vlaams talent het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.