FeaturesUitgelichtZalm van de maand

Zalm van de maand: Lũpḁ Gang Gang Quartet

Tijdens onze maandelijkse zoektocht naar een nieuwe zalm uit de vijver van vi.be, vingen we deze maand een heel jonge vis, waarbij het evenwel echt niet te vroeg was om hem op het droge te halen. Om Lũpḁ Gang Gang Quartet dan weer als bakvissen te omschrijven, getuigt van weinig eerbied, want dit piepjonge kwartet brengt wel héél volwassen muziek, en het is moeilijk om er een genre op te plakken. Miel, Anton, Lena en Rob vertrekken vanuit een jazz/funk perspectief om zo deze genres te verwerken met fusion, acid jazz, hiphop, rock, easy listening, reggae of zelfs klassieke muziek.

Vanaf dat ze in november 2017 eventjes de huisband waren in De Ideale Wereld, bouwden ze al snel een ijzersterke en geïmproviseerde livereputatie op. Onder impuls van tientallen concerten in kleine cafeetjes en iets grotere zalen brachten ze begin september 2019 hun debuutplaat BḀNG uit.

Eind september 2019 was het viertal ook geselecteerd om deel te nemen aan het muziekconcours Sound Track, waar ze deelnamen aan de Limburgse voorselectie. Jammer genoeg haalden ze de finale niet, maar hun passage ging niet onopgemerkt voorbij, getuige onze recensie:

‘Als jongste band deed dit viertal ons de ogen opentrekken. Met een fanatieke gedrevenheid en overgave die je zelden terugvindt bij zo’n jonge honden, overtuigde deze band moeiteloos met hun combinatie van jazz en funk. De enorm goede ritmesectie stond als een huis en diende als basis voor de gitarist en keyboardspeler die hun lusten konden botvieren met sterk solerend werk. Tussendoor was er ook tijd om te feesten en de zaal genoot met volle teugen mee.’

Het is opzienbarend hoe een bende tieners al zo’n volgroeide muziek kan brengen, alsof ze al decennialang hun ding doen. De energie en authenticiteit spatten er alleszins van af en deze jonge band heeft een énorm potentieel om baanbrekende dingen te doen. Maar laat ze zich allereerst maar vooral amuseren en graag blijven doen wat ze doen. We hebben er een goed oog op dat alles met tijd en stond in de juiste plooi zal vallen.

Nieuw materiaal volgt op 17 januari. De single zal “Fluide” heten en wij kijken er alvast naar uit!

Volg het viertal op Instagram en Facebook.

Heb jij zelf interesse om met je band of solo-act op onze site te verschijnen als ‘Zalm van de maand’? Schrijf je dan in via vi.be en wie weet schrijven wij binnenkort een mooi artikeltje over je muziek.

41 posts

About author
Kind van de jaren '80 en '90 en daar ook een beetje blijven hangen...
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
2020FeaturesInstagramUitgelicht

Het elftal van 2020 volgens verschillende Belgische artiesten

We hebben jullie de afgelopen weken overrompeld met onze lijstjes. Hoog tijd dus om eens wat andere mensen aan het woord te…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single BADBADNOTGOOD & MF DOOM - "The Chocolate Conquistadors"

Veel horen we niet meer van veteraan MF DOOM, maar als de stripgeobsedeerde gemaskerde MC nog eens uit zijn (bat)cave komt, is…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single L'Impératrice - "Anomalie bleue"

De Franse groep L’Impératrice ontstond in 2012, maar de kenmerkende vrouwelijke stem van Flore Benguigui, was er pas in 2015. De groep kan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.