banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tenacious D – “Don’t Blow It, Kage”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Een jaar geleden was er de glorieuze terugkeer van Tenacious D bij het grote publiek met Post-Apocalypto. Een album dat vooral uitblonk wegens zijn verhaal er achter, het muzikale aspect werd wat achterwege gelaten. Gelukkig bracht het de band wel op tour, en zo komen ze in februari ook naar België. Op één van de luchthavens tijdens hun afgelopen zomertour kwamen ze niemand minder dan Jack White tegen, die nodigde de band uit in zijn Third Man Studios en zo ontstond het al lang besproken Jack Grey. Tenacious D nam er een nummer op, en White producete. Een match made in heaven.

“Don’t Blow It, Kage” is dan ook een van die nummers die we te weinig hoorden op de recentste plaat van The D. Met deze single brengen ze humor, rock ‘n’ roll en natuurlijk een verhaal. Het gaat niet te zwaar uit de bocht en stelt vooral de akoestische gitaren van het duo centraal. Na twee luisterbeurten zit het nummer al in je hoofd, en dan weet je zeker dat Tenacious D weer een heerlijke rocksong afgewerkt heeft. Dat Jack Black zijn best moet doen om Kage bij de band te houden, bewijst dat maar alweer. Slechts twee minuten duurt de song, en dat had van ons gerust enkele minuten langer mogen zijn. Leuk liedje dat het beste in de band naar boven haalt.

3223 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
InstagramLiveRecensies

Tenacious D @ Vorst Nationaal: Een buikje te veel

Voor het eerst in de carrière van Tenacious D zakte de formatie met een liveband af naar België. Waar ze het tijdens…
FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2019

  Jaarlijks schrijven we meer dan honderd artikels over bands die nieuwe singles uitbrengen. De ene al wat beter dan de andere,…
LiveRecensies

Rock Am Ring: Wisselvallig weer, top sfeer

Drie dagen rock, metal en pop op een van de meest legendarische festivals van Europa: Rock Am Ring. De 34ste editie van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.