Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Lea Porcelain – “Sink Into The Night”

Lea Porcelain komt met nieuws! Drie jaar geleden introduceerde het Berlijnse duo zijn donkere, elektronische postpunksound met de ep Out Is In. Het jaar daarop volgde het indrukwekkende debuutalbum Hymns To The Night. Daarna hadden ze het druk met touren en het voorbereiden van hun nieuwe plaat, die in 2020 het licht zal zien. De ep Love Is Not An Empire van eerder dit jaar gaf al een voorsmaakje van de nieuwe wind die door de muziek van Lea Porcelain waait. “I Am Ok” is hun meest beluisterde nummer op Spotify, wat aantoont dat die nieuwe wending geen slechte keuze was. “Sink Into The Night”, de eerste single van de nieuwe plaat, zoekt het wat in datzelfde straatje. Ze kondigen het nummer zelf aan als het begin van een nieuw hoofdstuk.

Jaren geleden ontmoetten producer Julien Bracht en zanger Markus Nikolaus elkaar in een nachtclub in Frankfurt, waar ze meteen magie in de lucht voelden hangen. Wat zijn wij blij dat ze op die muzikale connectie zijn afgegaan – de twee mannen zijn een match made in heaven. De muziek van Lea Porcelain klinkt moeiteloos complex, vederlicht en toch duister. Waar “Sink Into The Night” bescheiden aanvat en niet echt uitzonderlijk lijkt te zijn, verandert dat vanaf de tweede minuut. De ene laag legt zich over de andere en het geheel zwelt aan, zeker wanneer Markus, ondersteund door ophitsende drums, ‘Another day / Another sacrifice’ blijft herhalen. Nieuwe tourdata volgen binnenkort, en wij hopen dat ook België op dat lijstje zal staan.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

29 november 2019

About Author

Gilke Geeraerts


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief