Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lea Porcelain – “Sink Into The Night”

Lea Porcelain komt met nieuws! Drie jaar geleden introduceerde het Berlijnse duo zijn donkere, elektronische postpunksound met de ep Out Is In. Het jaar daarop volgde het indrukwekkende debuutalbum Hymns To The Night. Daarna hadden ze het druk met touren en het voorbereiden van hun nieuwe plaat, die in 2020 het licht zal zien. De ep Love Is Not An Empire van eerder dit jaar gaf al een voorsmaakje van de nieuwe wind die door de muziek van Lea Porcelain waait. “I Am Ok” is hun meest beluisterde nummer op Spotify, wat aantoont dat die nieuwe wending geen slechte keuze was. “Sink Into The Night”, de eerste single van de nieuwe plaat, zoekt het wat in datzelfde straatje. Ze kondigen het nummer zelf aan als het begin van een nieuw hoofdstuk.

Jaren geleden ontmoetten producer Julien Bracht en zanger Markus Nikolaus elkaar in een nachtclub in Frankfurt, waar ze meteen magie in de lucht voelden hangen. Wat zijn wij blij dat ze op die muzikale connectie zijn afgegaan – de twee mannen zijn een match made in heaven. De muziek van Lea Porcelain klinkt moeiteloos complex, vederlicht en toch duister. Waar “Sink Into The Night” bescheiden aanvat en niet echt uitzonderlijk lijkt te zijn, verandert dat vanaf de tweede minuut. De ene laag legt zich over de andere en het geheel zwelt aan, zeker wanneer Markus, ondersteund door ophitsende drums, ‘Another day / Another sacrifice’ blijft herhalen. Nieuwe tourdata volgen binnenkort, en wij hopen dat ook België op dat lijstje zal staan.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lea Porcelain - "Choirs to Heaven"

Berlijn is en blijft een hotspot voor alternatieve muziekprojecten zoals ook Lea Porcelain. Producer Julien Bracht en zanger Markus Nikolaus leerden elkaar…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lea Porcelain - "Clock Of Time"

De Duitsers van Lea Porcelain maken ons warm voor hun nieuwe ep, die vanaf 9 augustus te beluisteren zal zijn. “Clock Of Time” is…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lea Porcelain – “Love Is Not an Empire”

Lea Porcelain, het Berlijns gebaseerd muzikaal duo, is terug van weggeweest. In 2017 debuteerde ze met het album Hymn to the Nights….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.