Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Fleddy Melculy ft. Sven DC – “De Wereld Is Wondermooi”

© CPU – Joost Van Hoey

Wie Belgische metal zegt, zegt tegenwoordig al eens sneller Fleddy Melculy. Op bijna vier jaar tijd is deze hardcore metalband onder leiding van Jeroen Camerlynck niet meer weg te denken uit de scene. Fleddy heeft dan ook leuk nieuws voor z’n fans. In het voorjaar van 2020 zal Sabbath Fleddy Sabbath, het derde album van de band, in de rekken liggen. Na “Stop!” krijgen we nu nog een voorproefje van die plaat. De mannen gaan ook alle uithoeken van België bezoeken met hun clubtour in 2020. Dat belooft een productief jaar te worden!

Een mix van nu-metal zoals Slipknot, een beetje hardcore zoals Killswitch Engage en teksten die van Urbanus konden zijn – zo kan je Fleddy Melculy het best omschrijven. En dat bewijzen ze weer met “De Wereld Is Wondermooi”. Spoiler alert, de titel is misleidend. Ze noemen de wereld zelfs ‘fucked’. De tekst is typisch Fleddy. Het gaat over een ergenis van Jeroen zelf, maar die wordt komisch gebracht in zijn muziek.

Dit is mogelijk het hardste nummer in de korte geschiedenis van deze band. Dat komt misschien ook wel door de feature van Sven DC. Met zijn band Aborted gaat hij er nog harder en wilder aan toe dan op dit nummer, maar zijn invloed valt erg in de smaak. Zo hebben we nog mooier gitaarwerk en een robuustere drumgroove. Hierdoor hebben ze misschien wel een van de de beste breakdowns in de Belgische metalwereld neergezet. We kunnen zeker zijn van een wall of death of een enorme moshpit op elke plek waar ze zullen passeren volgend jaar.

“De Wereld Is Wondermooi” is een nummer dat heel veel fans warm maakt voor Sabbath Fleddy Sabbath. Daarvoor is het nog wachten tot 13 maart, maar als het niveau blijft stijgen zoals bij hun laatste twee nummers, hebben we een potentieel topalbum.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

Off The Cross - Enjoy It While It Lasts (★★★★): Mooi en meedogenloos

In plaats van platgewandelde wegen te betreden, streeft de Antwerpse metalband Off The Cross ernaar om consequent andere stijlen toe te voegen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Fleddy Melculy - "NIKS"

Dit nummer gaat nergens over. Hier hebben wij niks over te vertellen. Facebook / Instagram / Twitter Ontdek meer muziek op onze Spotify.
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Fleddy Melculy - "T-shirt van Fleddy Melculy"

Na vijf jaar hard zwoegen om metal terug naam en faam te geven, is het tijd voor Fleddy om te krijgen wat…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.