Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Billy Talent – “Forgiveness I + II”

© CPU – Matthias Engels

Billy Talent staat al jaar en dag bekend om zijn eigen cocktail van rock-, punk- en metalgeluid. Wat niet al te veel mensen weten, is dat de Canadezen al sinds 1993 (eerst onder de naam Pezz) samen muziek maken, waardoor de term ‘oude rotten in het vak’ aan hun lederen jack kleeft. Na drie albums die hun eigen naam droegen, volgden in de recentere geschiedenis Dead Silence (2012) en Afraid Of Heights (2016): vijf albums die een mix van vette riffs, vlotte tempowissels en kenmerken van rockanthems bevatten. Een dikke drie jaar na dat laatste wapenfeit, zijn de heren uit hun schoonheidsslaapje ontwaakt.

En ook in 2019 slaagt Billy Talent er maar niet in om teleur te stellen. “Forgiveness I + II” begint met een splijtende riff, die later fungeert als de lijm die alle compartimenten samenhoudt. De song evolueert in een typische Billy Talentsong met het nodige oog voor vernieuwing: een sterke dynamiek, een catchy refrein en een iets minder gretige aanloop ernaar. De typische fatalistische songtekst wordt in het tweede deel van de song nog wat extra kracht bijgezet, door het tempo er helemaal uit te halen en zelfs een sax aan het geheel toe te voegen. Billy Talent, love them or hate them. Die tweede groep moet durven toegeven dat de band zich een geheel eigen sound en identiteit heeft aangemeten. Wij behoren echter al jaren tot de eerste.

Of er een nieuw album komt, is voorlopig nog koffiedik kijken. De Europese tour in mei en juni krijgt daarnaast meer en meer vorm, waardoor een passage op Graspop of in een Belgische zaal ons zeker niet onmogelijk lijkt.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

27 november 2019

About Author

Matthijs Vandenbogaerde


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief