Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lee Fields & The Expressions – “Don’t Give Up”

© CPU – Jan Van Hecke

Sinds meer dan vijftig jaar is Lee Fields al bezig met muziek en ondanks zijn gezegende leeftijd van 68 jaar, denkt hij gelukkig niet aan ophouden. Dankzij zijn gouden stem werd de vergelijking vaak gemaakt met James Brown en daarom kreeg hij ook de bijnaam ‘Little James Brown’. In 2012 ging de ster van Lee Fields en zijn The Expressions opnieuw wat meer aan het stijgen dankzij een erg beklijvende liveversie van “Wish You Were Here“. Enkele weken geleden stond Lee Field & The Expressions nog in de Handelsbeurs in Gent om zijn nieuwste plaat It Rains Love voor te stellen. Vandaag laat hij desondanks met het gloednieuwe “Don’t Give It Up” opnieuw van zich horen.

Van Lee Fields & The Expressions moeten we niet al te veel experimenteren verwachten, maar dat hoeft ook niet. De soulstem blijft gewoon goed in wat hij doet en dat onderstreept hij ook op “Don’t Give Up”. Die doorleefde en daardoor heel pure stem van Lee Fields klinkt andermaal pakkend en je hoort de passie en de overgave overduidelijk. The Expressions zorgt alweer voor een piekfijne instrumentatie en krijgt net voor het einde even vrij spel om het beste van zichzelf te laten horen. Lee Fields & The Expressions zijn gewoonweg heer en meester in het maken van sublieme soulnummers en laten we vooral hopen dat hen nog heel wat jaren gegund zijn!

Op woensdag 22 januari komt Lee Fields & The Expressions naar de Muziekodroom in Hasselt.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1617 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Couleur Café 2022 (Festivaldag 2): Regen in de lucht en zon op het podium

Na een nacht en voormiddag rust opende het Ossegempark gisteren weer de deuren voor de tweede dag van Couleur Café. Het druilerige…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Nathy Peluso, Youssou N'Dour, The Comet is Coming en meer naar Couleur Café!

Couleur Café krijgt dit jaar een te duchten concurrent bij in het Ossegempark park met CORE, maar het geliefde Brusselse festival stevent…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Alice Cooper – “Don't Give Up”

Ze moesten ons tegenhouden, met een man of vier, of we keilden onze laptop tegen de muur van ons kot. Want na…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.