LiveRecensies

GoldLink @ Het Depot: Springen en dansen


De Amerikaan GoldLink is misschien niet de meest bekende naam uit het hiphopcircuit, maar een van de meest veelbelovende is hij zeker. De rapper heeft misschien niet de hardste bars, maar de manier waarop hij hiphop mixt met disco en funk en hierover nog een Afrikaans sausje giet, kunnen wij zeker smaken. We zijn duidelijk niet de enigen met deze mening, want Het Depot was volledig volgelopen voor de 26-jarige Amerikaan. Hier wisselde hij harde beats af met zwoele Nigeriaanse vibes, waar springen en moshen werd afgewisseld met dansen tot hij er na 48 minuten genoeg van had en in de coulissen verdween.

In Leuven kwam GoldLink zijn tweede album Diaspora voorstellen, dat vol zit met Nigeriaanse invloeden en waar een heel kransje grote namen hun opwachting maakt. Zo zat hij in de studio met Khalid, Tyler, The Creator, Wizkid en Pusha T, maar zijn grootste succes tot nu toe haalde hij met “Crew” vanop zijn vorige album At What Cost, dat genomineerd werd voor een Grammy.

De show begon meteen stevig, want tijdens “Maniac” vloog het bier al in het rond en ontstond een eerste moshpit. Met dank aan de dj/mc werd het publiek nog wat meer opgejut en kregen we met “Pray Everyday (Survivor’s Guilt)” ook nog een nummer van zijn vorige plaat te horen. Hierna gingen de harde bassen wat liggen en vroeg GoldLink om onze beste danspassen boven te halen en als we dit zelf niet konden, zou hij het wel voordoen. Moeilijk om te beginnen dansen was het niet, want op de heerlijk zwoele Afrikaanse beats kon je moeilijk stil blijven staan. “Rough Soul” vloeide vlot over in “You Say”, waarbij Goldlink ook de bars van Tyler, The Creator overnam.

https://www.instagram.com/p/B5L0cD2g11j/

De Amerikaan kreeg maar niet genoeg van onze danspasjes, want hij bleef maar Afrikaanse vibes de zaal insturen van zijn beide albums. Het enige nadeel hiervan was dat het wel heel erg warm begon te worden in de zaal, zeker aangezien alle lockers vol zaten en we onze dikke winterjas dus bij ons moesten houden. Met “Spectrum” liet hij ons ook zien dat hij niet alleen heerlijke beats producet, maar ook een stukje kan rappen. Na een uitleg over het feit dat hij doorhad geen slaaf te zijn van de muziekindustrie nadat hij dit jaar naast een Grammy nominatie greep, zette hij ietwat tegenstrijdig het voor een Grammy genomineerde “Crew” in. Veel kon het publiek dat niet deren, want de verses van Brent Faiyaz werden vlot meegerapt.

Ook had hij nog een nieuwtje voor ons in petto, want volgend jaar brengt hij alweer een album uit. Deze keer gaat het over een collab album met, volgens hem, een van de beste rappers van de laatste twintig jaar en die Drake wat moeilijke momenten bezorgd zou hebben. Hierbij stopt het niet, want enkele van de nummers zouden geproducet worden door Tyler, The Creator, maar meer wou hij hier niet over lossen. Als laatste tip gaf hij enkel het laatste nummer nog mee: “Cokewhite”, een samenwerking met … Pusha T. Tot hier dan ook het goede nieuws, want na 48 minuten verdween GoldLink al van het podium en ondanks dat het publiek geduldig bleef wachten op een bisnummer, kwam de Amerikaan niet meer uit zijn loge.

In Leuven toonde GoldLink zijn potentieel door zwoele, dansbare nummers af te wisselen met stevige beats. Spijtig genoeg was hij er na een klein uurtje ook al klaar mee, maar we kunnen ons wel optrekken aan het feit dat hij volgend jaar misschien terugkomt in het gezelschap van Pusha T.

Dit vind je misschien ook leuk:
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Balthazar en dEUS spelen zonder social distance op Leuven Air en Crammerock!

Normaal gezien hadden we binnen een tweetal weken met z’n allen op de weide van Pukkelpop gestaan, maar nu dat last minute…
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2020

In 2020 kwamen er meer singles uit dan ooit tevoren, en dat is vooral te danken aan de crisis die dit jaar…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Black Thought feat. Pusha T, Swizz Beatz & Killer Mike – “Good Morning”

De 48-jarige Tariq Luqmaan Trotter, beter bekend als Black Thought, heeft in zijn lange carrière nooit echt opgehouden met indruk te maken….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.