Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Woodie Smalls & Coely – “Bad”

© CPU – Joost Van Hoey

Lange tijd leek Woodie Smalls het uithangbord van de Belgische hiphop te worden, maar de hype rond de Sint-Niklazenaar is het afgelopen jaar wat verminderd. Woodie Smalls zit nu echter bij een nieuw label, en niet het minste, met het toonaangevende Top Notch. Ook al konden de twee eerste releases “Pending” en “Sidelines” op vlak van streams en airplay niet tippen aan het succes van zijn begindagen, hoorden we een rapper die zijn muzikale identiteit nu echt gevonden lijkt te hebben. Wanneer er een nieuw album of project aankomt, is wel nog onduidelijk, maar met “Bad” keert hij alvast goed terug. Het nummer is trouwens een samenwerking met Coely, die volgend jaar haar tweede album zal uitbrengen.

“Bad” zou wel eens kunnen uitgroeien tot een radiohit dankzij zijn enorme oorwormgehalte. Gitaren in hiphop zijn momenteel sowieso wel een dingetje (met dank aan Post Malone), maar je merkt toch al snel dat “Bad” heel goed in elkaar zit. De chorus blijft al snel hangen en heeft een zeer verslavend randje, waardoor je het nummer steeds opnieuw wilt opzetten. Coely nam een strofe voor haar rekening, al hadden we haar stem in het begin niet meteen herkend. “Bad” is gewoonweg een goed geproducet stukje hiphop, waarmee we hopen dat Woodie Smalls snel terug de erkenning krijgt die hij verdient.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

1289 posts

About author
Luistert veel naar muziek!
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Davina Michelle & Woodie Smalls - "Big Brother"

Het heeft twintig jaar geduurd, maar na een lange pauze keert de moeder van alle realityshows vanavond terug naar het televisiescherm. Voor…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Woodie Smalls - "Diddy Bop"

In 2016 was Woodie Smalls niet weg te slaan van de Belgische festivalpodia. De rapper uit Sint Niklaas had met “About the…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Don Diablo & Zak Abel - "Bad"

De Britse soulpopzanger Zak Abel heeft zich na zijn debuutalbum Only When We’re Naked teruggetrokken, want na de release in 2017 bracht…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.