Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Woodie Smalls & Coely – “Bad”

© CPU – Joost Van Hoey

Lange tijd leek Woodie Smalls het uithangbord van de Belgische hiphop te worden, maar de hype rond de Sint-Niklazenaar is het afgelopen jaar wat verminderd. Woodie Smalls zit nu echter bij een nieuw label, en niet het minste, met het toonaangevende Top Notch. Ook al konden de twee eerste releases “Pending” en “Sidelines” op vlak van streams en airplay niet tippen aan het succes van zijn begindagen, hoorden we een rapper die zijn muzikale identiteit nu echt gevonden lijkt te hebben. Wanneer er een nieuw album of project aankomt, is wel nog onduidelijk, maar met “Bad” keert hij alvast goed terug. Het nummer is trouwens een samenwerking met Coely, die volgend jaar haar tweede album zal uitbrengen.

“Bad” zou wel eens kunnen uitgroeien tot een radiohit dankzij zijn enorme oorwormgehalte. Gitaren in hiphop zijn momenteel sowieso wel een dingetje (met dank aan Post Malone), maar je merkt toch al snel dat “Bad” heel goed in elkaar zit. De chorus blijft al snel hangen en heeft een zeer verslavend randje, waardoor je het nummer steeds opnieuw wilt opzetten. Coely nam een strofe voor haar rekening, al hadden we haar stem in het begin niet meteen herkend. “Bad” is gewoonweg een goed geproducet stukje hiphop, waarmee we hopen dat Woodie Smalls snel terug de erkenning krijgt die hij verdient.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

2030 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
2023FeaturesInstagram

De beste concertfoto’s van 2023 volgens onze fotografen

Zoals we eerder al aangaven bij de mooiste albumhoezen van 2023: het visuele is bij muziek minstens even belangrijk als de klank….
2023Featured albumsFeaturesInstagramUitgelicht

De 20 beste Belgische albums van 2023

2023 was alweer goed gevuld met nieuwe muziek. Niet alleen internationale kleppers deden onze harten sneller slaan, maar ook op Belgische bodem…
LiveRecensies

Dour 2023 (Festivaldag 4): Dansen en daveren

Dour gaat dit weekend zijn laatste dagen in, maar aan een zomerse sfeer en onuitputbare muziekschatten was er op dag vier geen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.