Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Tommy Genesis – “Cinderelly”

Tommy Genesis bracht vorig jaar, kort na de release van ep World Vision , haar self-titled debuutalbum uit. Singles die al eerder gelost werden – zoals het wulpse “Tommy” en “100 Bad”, een samenwerking met Charli XCX – zorgden in combinatie met nieuwere nummers voor een sterke plaat. Genesis brengt wat zijzelf ‘fetish rap‘ noemt: seksueel getinte teksten over zowel mannen als vrouwen, begeleid door basbeladen trap beats. Na een stomende passage in de Botanique en een memorabel optreden op Pukkelpop verdween de undergroundhiphopkoningin even uit ons oog.

Met het gisteren uitgebrachte “Cinderelly” verschijnt de Canadese terug ter tonele. Er is jammer genoeg weinig veranderd aan haar eerdere succesrecept. De simplistische bridge (‘Watch that ass clap baby with that ass fat baby’) met een nogal vreemde soundmix wordt opgevolgd door een aanstekelijk twerkwaardig refrein, dat wel na twee passages al repetitief begint te klinken. In de strofes horen we Genesis op haar best: met een vlotte flow rapt ze seksuele toespelingen met een humoristisch kantje.

Toch hebben we het gevoel dat Tommy haar potentieel met deze single niet waarmaakt. Ook wat beats betreft is dit een van haar mindere nummers. Wanneer ze haar volgende nummer of album op ons loslaat,  is nog niet geweten, maar we hopen toch op meer vernieuwend materiaal.

Facebook / Twitter / Instagram / Website

 

21 november 2019

About Author

Lupé Van Rijmenant


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief