Live, Recensies

Tommy Genesis @ Botanique: Sensueel, zwoel en heet

© CPU – Kamilia Sain

Ter gelegenheid van Tommy Genesis’ God is World Tour stond ze gisteren in de Brusselse Botanique. Tommy bracht afgelopen najaar haar titelloze debuutalbum uit, nadat ze drie jaar eerder de underground hiphopwereld liet daveren met ep World Vision. Afgelopen jaar mocht ze Dua Lipa vergezellen op haar tour. Tommy staat bekend om haar openlijk lesbische sassy en seksuele teksten en alternatieve hiphop. Dat Tommy geen blad voor de mond neemt is duidelijk: vrouwen mogen ook zingen over seksualiteit en dat doet ze verdorie nog fantastisch melodieus ook. Wij hebben dan ook genoten van een avond vol progressieve nummers en een opvallend enthousiasme van het publiek.

Meer dan 45 minuten te laat verscheen Tommy op het podium. Haar persoonlijke DJ, die ook doorheen het concert de rapster van beats zou voorzien, kreeg het bijzonder moeilijk om het publiek te plezieren. Na enkele chagrijnige blikken en ‘kom aans’ begon de sfeer wat te hangen. Eerste nummer “Rainbow” wekte nog niet echt het feestje op gang dat zich later zou voordoen op de avond. Pas vanaf hitsingle “Bad Boy” wist ze het publiek volledig mee te nemen. Tommy bleek een uitstekend spel met haar fans te spelen waarbij ze de interactie opzocht, maar niet in die mate dat het storend werd. De autotune waarboven ze in de micro rapte, kwam soms niet zo synchroon door, één van de weinige hekelpunten van het optreden.

© CPU – Kamilia Sain

Tijdens “100 Bad” nodigde de artieste een fan uit op het podium om met haar mee te rappen. Een uitstekende vervanging voor Charli XCX dachten we zo. De temperaturen begonnen duidelijk op te lopen. Van al die erotische teksten begon het publiek ook meer sensueel te dansen. De vibe zat goed, Tommy overtuigde en wij waren blij. “Daddy” en “Play With It” gingen voort op dit elan. Lyrics als ‘You call me daddy’s little geisha’ en ‘Play with the pussy, I wanna fuck you’ zorgen voor het sassy en rebelse imago van Tommy. Na twee minder bekende nummers begon de artieste de lyrics te rappen van “Angelina”, super straf zonder enige begeleidende muziek. Vaak vragen wij ons af hoe artiesten zulke tsunami’s aan woorden kunnen onthouden. Het publiek werd alleszins wild, ook omdat “Angelina” als een van haar bekendste singles kan worden beschouwd. Op sommige momenten weerklonk er agressie uit haar stem, en agressie creëert vaak de beste hiphop.

© CPU – Kamilia Sain

Naarmate het optreden vorderde, passeerden meer rustigere nummers uit haar laatste album. We verloren onze aandacht niet, wat af en toe wel durft te gebeuren met zulke setkeuzes. Publiekslieveling Tommy kwam traditioneel pas op het einde aan de beurt. Ongetwijfeld een van haar meest vlammende nummers waar ze overigens in haar videoclip naakt in een bad vol melk zit. No fucks given, we like! Iedereen riep lichtelijk bezeten de woorden ‘Tommy, Tommy’ mee. “Miami” sloot het rijtje af. Hiervoor nodigde ze een vriend uit in de zaal die enthousiast op het podium mocht dansen.

© CPU – Kamilia Sain

Na enkele minuten te roepen, keerde Tommy Genesis terug het podium op. Ze vroeg wat we nog wilden horen. “Execute”, uit haar eerte ep, klonk het eensgezind in de zaal. Tommy was on fire. Niemand stond nog stil, voor zover dat nog mogelijk was. Het woord ‘power’ viel hier en daar, wat een vrouw. Hierna wilde ze nog niet meteen stoppen wist ze ons te melden. Ze deed het niet vaak, maar omdat we waarschijnlijk zo een leuk publiek waren, trakteerde ze ons ook nog op “World Vision”: titeltrack van haar ep.

Aangezien iedereen tevreden en voldaan naar huis keerde, kunnen we besluiten dat Tommy Genesis wist te overtuigen. Na veel te laat te starten, kon ze de sfeer op korte tijd toch doen omslaan. Popster-allures voor een zeer bescheiden en vriendelijke artieste, het kan allemaal. Voorlopig staat ze nog nergens op de festivalaffiches, maar daar zou wel eens snel verandering in kunnen komen: Tommy is hot en haar populariteit stijgt.

Setlist:

Rainbow
Bad Boy
100 Bad
Daddy
Play With It
You Know Me
I’m Yours
Angelina
God Sent
Drive
It’s OK
Tommy
Miami

Bis:

Execute
World Vision

25 februari 2019

About Author

Ann-Frédérique Lorquet


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief