Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jan Verstraeten – “Tropical View”

Vorig jaar was daar dan plots Jan Verstraeten. Oorspronkelijk had hij het plan om een film uit te brengen, maar de muziek nam hem helemaal over. Het resultaat? Wondermooie single “Moon Face” werd al snel opgepikt door heel wat blogs en muziekfans en ep Cheap Dreams bevestigde zijn talent. Toch voel je dat het visuele nog steeds een belangrijke rol speelt voor Verstraeten, zijn muziek is altijd vergezeld van leuke visuals en ook zijn videoclips zitten steevast heel strak in elkaar. Nog geen jaar nadat zijn vorige project uitkwam, krijgen we nu nieuwe muziek van deze Belgische kunstenaar.

De muziek van Verstraeten zit vaak vol met orkestrale elementen, en dat is deze keer niet anders. Enkele leuke strijkers openen “Tropical View”, waarna de intro zorgvuldig opbouwt met de toevoeging van instrumenten. Wanneer de vocals starten, valt het grootste deel van de instrumenten weg. De focus ligt hier op de breekbare stem van Verstraeten. Daarna gaat het nummer rustig verder, in zijn eigen tempo. Er wordt steeds afgewisseld tussen strijkers, blazers en heleboel andere instrumenten, wat ervoor zorgt dat “Tropical View” bij momenten heel rijk klinkt. Jan Verstraeten breidt met deze mooie single zijn oevre moeiteloos uit, en doet dat door zijn eigen sound steeds verder te ontwikkelen.

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

Related posts
LiveRecensies

Jan Verstraeten @ Trix (Bar): Angstaanjagend goeie afbraakwerken

Soms heb je van die complete artiesten die niet alleen op plaat maar ook op een podium honderd procent hun ding doen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single momoyo - "Mouth"

Wie had gedacht dat indiepopbands niet meer vernieuwend uit de hoek konden komen, is eraan voor de moeite. ‘Intense pop die drijft…
LiveRecensies

Jan Verstraeten @ Ancienne Belgique (AB Club): Verlegen charismabom en de zwoele strijkers

Toen de concertzalen eind februari de deuren terug opengooiden voor al wie zijn muziek rechtstaand en al dansend wenst te consumeren, kwam…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.