Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Charlotte Lawrence – “God Must Be Doing Cocaine”

Al vanaf ze nog maar dertien lentes oud was, brengt Charlotte Lawrence – die naast zangeres ook succesvol model is –  af en toe wat singles uit. In 2018 kwam de EP Young uit, waarop ook haar hitje “Sleep Talking” verscheen. De Los Angeles native wist niet van ophouden en liet in de zomer van dit jaar ook nog het Billie Eilish-achtige “Why Do You Love Me” en het door Charlie Puth geproducete “Navy Blue” op ons los.

Vandaag werd aan dat rijtje ook nog “God Must Be Doing Cocaine” toegevoegd. Op dit nummer stelt de jonge zangeres zich verrassend maatschappijkritisch op. Begeleid door donkere beats, afgewisseld met engelachtige zangen, bezingt ze zowel de hedendaagse, imperfecte Amerikaanse samenleving als diens relatie met God. Gevoelige thema’s als schoolshootings (‘I drove my brothers to school yesterday, who’s gonna make sure they’re save’) en doorgedreven hunker naar perfectie komen op de meest sereen mogelijke wijze aan bod, maar toch behoudt het lied net door het impliciete aanbrengen van deze thematieken zijn ietwat controversiële aura. Hoewel er muzikaal gezien van weinig afwisseling sprake is en het nummer op een zeer constante manier is opgebouwd, wordt het door de sprekende lyrics en de betoverende stem van Lawrence nooit saai en blijft het van begin tot einde boeien.

Ergens deze maand zal haar tweede EP – ditmaal onder het grote label Atlantic – verschijnen en op 27 maart 2020 speelt Lawrence haar tweede concert op Belgische bodem in de Zappa te Antwerpen.

Facebook / Twitter / Instagram / Website

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

15 november 2019

About Author

Lupé Van Rijmenant


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief