Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Beck – “Everlasting Nothing”

© CPU – Bert Savels

Bek David Campbell – ja het is bijna zijn échte voornaam – kent het grote publiek al sinds 1994, waar hij MTV veroverde met het revolutionaire “Loser” en de onlosmakelijke clip. Hij groeide op in Los Angeles en werd zo geconfronteerd met een mengelmoes aan muziek, van folk tot hip hop, van electronische muziek tot country. Net deze mengelmoes stippelde het verloop van zijn carrière uit, want Beck bleef nooit vastgepind aan één specifiek genre. Hij surfte een tijdje op zijn commerciële succes van de nineties, scoorde nog een monsterhit met “Devil’s Haircut”, om in 2002 het roer om te gooien en folkalbum Sea Change uit te brengen. Ondertussen bleef het niet stil rond deze creatieveling, want in 2014 kaapte hij met Morning Phase de Grammy voor Album of The Year weg. En ook zijn dertiende plaat Colors kaapte twee Grammy’s weg in 2018.

Hyperspace wordt zijn veertiende plaat en het belooft een symbiose van verschillende genres te worden. Dat hoorden we al bij eerdere releases “Hyperlife”, “Uneventful Days” en “Dark Places”. De nieuwste single “Everlasting Nothing” is het allerlaatste nummer op Hyperspace en sommige artiesten sluiten graag bewust hun plaat af met het beste nummer. Een dromerig panfluitje, een zachte djembé en een akoestische gitaar doen ons wegdromen naar een kampvuurtje in onze jeugdjaren. Het meerstemmige refrein bevestigt dit sentiment. Deze nostalgische single doet wat denken aan materiaal van Fleet Foxes en Foster The People, maar echte kenners weten dat Beck hier de mosterd haalde bij de meesters zelve: Pink Floyd. Inderdaad, we hebben net Beck met Pink Floyd vergeleken, want deze single kon evengoed op The Endless River staan. Een afsluiter als deze is veelbelovend voor de rest van het album.

Hyperspace wordt gereleaset op 22 november.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

41 posts

About author
Kind van de jaren '80 en '90 en daar ook een beetje blijven hangen...
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Youri Lentjes - "Aid Kid"

Youri Lentjes is niet nieuw in de muziekscene. Hij was finalist in het tv-programma De beste singer-songwriter van Nederland in 2014, en…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Djo - "Keep Your Head Up"

Djo is het soloproject van Joe Keery, wiens neopsychedelia geen voorkeur kent wat betreft instrumenten. Wie scheel kijkt bij het lezen van…
AlbumsRecensies

Beck - Hyperspace (★★★): Back to the future

Tegenwoordig wordt de term ‘muzikale duizendpoot’ te pas en te onpas gebruikt, maar als er één iemand is die die titel verdient,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.