Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Beck – “Hyperlife” & “Uneventful Days”

Beck is misschien wel de grootste muzikale duizendpoot van onze planeet. Sinds 1994 heeft de man al een tiental albums gemaakt en telkens opnieuw groeide de sound mee met de jaren. Van uiterst indie tot country, naar het erg elektronische en poppy Colors van twee jaar geleden, Beck weet altijd verfrissend uit de hoek te komen en dat zorgt ook live altijd voor een uitstekend feestje. Sinds een paar weken teast de man op sociale media naar nieuwe muziek en die kwam er na vanmorgen dan eindelijk. Met twee nieuwe singles kondigt Beck de komst van alweer zijn veertiende(!) plaat Hyperspace, die er volgende maand aankomt, aan.

“Hyperlife” werd een korte interlude, die heel buitenaards en rustgevend klinkt, maar de echte single inleidt. “Uneventful Days” klinkt toch weer zoals we Beck nog nooit eerder hoorden. Het nummer zit vol beats, met op de achtergrond de rustige geluiden van “Hyperlife”. De belletjes ondersteunen Beck in de lyrics en zorgen voor een leuk effect. De man doet op dit nummer dan iets tegen zingen en rappen, wat bewijst dat Beck ook nu echt wel meegroeit met z’n tijd. “Uneventful Days” werd een radiovriendelijk nummer dat ons alvast benieuwd maakt hoe de rest van de plaat zal gaan klinken.

Hyperspace verschijnt op 22 november.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

681 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Youri Lentjes - "Aid Kid"

Youri Lentjes is niet nieuw in de muziekscene. Hij was finalist in het tv-programma De beste singer-songwriter van Nederland in 2014, en…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Djo - "Keep Your Head Up"

Djo is het soloproject van Joe Keery, wiens neopsychedelia geen voorkeur kent wat betreft instrumenten. Wie scheel kijkt bij het lezen van…
AlbumsRecensies

Beck - Hyperspace (★★★): Back to the future

Tegenwoordig wordt de term ‘muzikale duizendpoot’ te pas en te onpas gebruikt, maar als er één iemand is die die titel verdient,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.