Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Beck – “Dark Places”

© CPU – Bert Savels

Beck Hansen of simpelweg Beck is weer een vervolg aan het breien op zijn uitgebreide discografie. De Amerikaan gaat al enorm lange tijd mee; denk maar aan een titel als “Loser”, die ons meteen terug naar een andere tijd katapulteert. En net zoals Dopper drinkbussen met hun omstreden (want onnozele) glaasjes toch als zoete broodjes blijven verkopen, is ook Beck nog steeds razend populair. Zijn muziek mag er nog steeds zeker zijn en we kijken al uit naar het elfendertigste album tot nu toe. Op 22 november is het zo ver, en vandaag loste Beck de volgende single van Hyperspace.

“Dark Places” begint eraan met een vleugje psychedelica dat zich als een waas komt verspreiden, maar gauw blijkt dat de single opnieuw focust op de meer poppy zijde van Beck zoals we hem de laatste jaren kennen. Bijgevolg klinkt het geheel ook veel minder eventful dan vorige singles “Uneventful Days” en “Hyperlife”, maar ter compensatie krijgen we dan weer een best warme, enigszins lo-fi knuffel van de Amerikaan. “Dark Places” zet je op weg richting het lichtpuntje aan het einde van de tunnel, en die weg blijkt met momenten enorm rechtdoor, zonder plotse bochtjes of bezienswaardigheden onderweg. Het klinkt dus allemaal wel gezellig, maar sommige zetten zijn veel te voorspelbaar om echt van hoog niveau te kunnen spreken. Zeker in de bridge zorgt dat voor teleurstellingen. Wat bedoeld is als een emotioneel hoogtepuntje vol charme, klinkt uiteindelijk net iets te mechanisch om echt overtuigend binnen te komen. Dubbele gevoelens dus, maar al bij al wel een leuk voorsmaakje van Hyperspace.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Youri Lentjes - "Aid Kid"

Youri Lentjes is niet nieuw in de muziekscene. Hij was finalist in het tv-programma De beste singer-songwriter van Nederland in 2014, en…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Djo - "Keep Your Head Up"

Djo is het soloproject van Joe Keery, wiens neopsychedelia geen voorkeur kent wat betreft instrumenten. Wie scheel kijkt bij het lezen van…
AlbumsRecensies

Beck - Hyperspace (★★★): Back to the future

Tegenwoordig wordt de term ‘muzikale duizendpoot’ te pas en te onpas gebruikt, maar als er één iemand is die die titel verdient,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.