Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Black Monsoon – “Losing”

Black Monsoon, het Deventerse noiserockcollectief, toonde begin september met single “Jabberwocky” al wat voor vlees het in de kuip heeft. Na hun deelname aan Popronde, een muziekfestival op verschillende locaties in Nederland voor nieuwe aanstormende bands, beginnen ze vanaf 17 november te touren in Zuid-Engeland. Om deze ambitieuze move in de verf te zetten lanceerden ze de nieuwe single “Losing”, en wat voor eentje.

Vooreerst willen ze duidelijk zijn: ‘Dit is geen politiek statement, dit heeft niets met de Brexit te maken’. Ze zouden maar eens een gevoelige snaar moeten raken net voor hun Engelse tour, niet? In tegenstelling tot de vorige singles, neemt zanger/gitarist Teun Guichelaar de overhand in deze stevige schijf. Zijn schorre stem past perfect bij de snoeiharde riffs, en wanneer zijn vrouwelijke kompaan Jacky Kwast even meezingt, zorgt de meerstemmigheid voor een melodieuzer geheel. Ondertussen beukt het geheel verder tot een verschroeiende apotheose in een videoclip die ze zelf in elkaar flansten. England, hope you’re ready for this black monsoon!?

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

49 posts

About author
Kind van de jaren '80 en '90 en daar ook een beetje blijven hangen...
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

Low – HEY WHAT (★★★★½): Compromisloos meesterwerk tussen de grenzen van lawaai en verstilling

Niet veel artiesten zijn in staat een eigen kenmerkend geluid te ontwikkelen; nog minder lukt het, zich daarna opnieuw heruit te vinden….
AlbumsRecensies

Indigo De Souza - Any Shape You Take (★★★★): Meezingers voor eenzaten met hartzeer

Al van kinds af aan voelt Indigo De Souza zich een buitenbeentje. Ze groeide als verlegen zonderling op in een boerenhol in…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Moaning Lisa – “Cold Water”

Moaning Lisa is, buiten de zesde aflevering van The Simpsons, ook een Australische grungerockband. De dames (en heer) wonnen in 2016 de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.