Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Black Monsoon – “Jabberwocky”

Eindelijk! Na België (Peuk) heeft ook Nederland haar ‘eigen’ versie van Sonic Youth. De driekoppige Noiserock band Black Monsoon, twee vrouwen en een man, verzorgde dit jaar al het voorprogramma voor Steve Shelley (inderdaad, van Sonic Youth) en Whispering Sons. Hun debuut-ep werd vorig jaar gelanceerd en de single Silver was alvast een rauw schot in de roos van het genre. De symbiose tussen leadsinger/gitariste Jacquelien Kwast, zanger/gitarist Teun Guichelaar en drumster Marjolijn Dokter is tegelijk zeemzoet en sardonisch, als een smakelijke boterham met stroop die je halfdronken op een zaterdagnacht nog gauw opeet voor het slapengaan. En dit is er eentje die niet op de maag blijft liggen, want Black Monsoon staat als een huis. Niet slecht voor een band die nog ‘maar’ een drietal jaar bestaat.

Met hun nieuwe single, het melodieuze(re) en verfijnde “Jabberwocky”, verbreden ze hun horizonten. We worden ondergedompeld in de mysterieuze wereld van Lewis Carroll, waar de symmetrie tussen riffs en zang een hypnotiserend en intrigerend effect hebben. We moéten blijven luisteren. De bijhorende videoclip mist eveneens zijn effect niet. Na enkele intensieve optredens in Nederland en Duitsland bestormt Black Monsoon nu ook de Britse markt. In november toeren ze door Zuid-Engeland, maar wij vinden het vooral ‘jammer’ dat er vooralsnog geen data voor optredens in België bekend zijn. Want daar zou minstens één Dansende Beer absoluut bij willen zijn. Geen nood, vanaf september 2019 doet Black Monsoon mee aan Popronde, een muziekfestival op verschillende locaties in Nederland voor nieuwe aanstormende bands. Zo treden ze onder meer op in Nijmegen, Delft en Almelo. Over optredens in België gesproken, deze band zou op de Pukkelpop-editie van 2020 zeker niet misstaan in de Lift of de Club. Ondergetekende zal er dan staan. Op de eerste rij.

49 posts

About author
Kind van de jaren '80 en '90 en daar ook een beetje blijven hangen...
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

Low – HEY WHAT (★★★★½): Compromisloos meesterwerk tussen de grenzen van lawaai en verstilling

Niet veel artiesten zijn in staat een eigen kenmerkend geluid te ontwikkelen; nog minder lukt het, zich daarna opnieuw heruit te vinden….
AlbumsRecensies

Indigo De Souza - Any Shape You Take (★★★★): Meezingers voor eenzaten met hartzeer

Al van kinds af aan voelt Indigo De Souza zich een buitenbeentje. Ze groeide als verlegen zonderling op in een boerenhol in…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Moaning Lisa – “Cold Water”

Moaning Lisa is, buiten de zesde aflevering van The Simpsons, ook een Australische grungerockband. De dames (en heer) wonnen in 2016 de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.