Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Black Monsoon – “Jabberwocky”

Eindelijk! Na België (Peuk) heeft ook Nederland haar ‘eigen’ versie van Sonic Youth. De driekoppige Noiserock band Black Monsoon, twee vrouwen en een man, verzorgde dit jaar al het voorprogramma voor Steve Shelley (inderdaad, van Sonic Youth) en Whispering Sons. Hun debuut-ep werd vorig jaar gelanceerd en de single Silver was alvast een rauw schot in de roos van het genre. De symbiose tussen leadsinger/gitariste Jacquelien Kwast, zanger/gitarist Teun Guichelaar en drumster Marjolijn Dokter is tegelijk zeemzoet en sardonisch, als een smakelijke boterham met stroop die je halfdronken op een zaterdagnacht nog gauw opeet voor het slapengaan. En dit is er eentje die niet op de maag blijft liggen, want Black Monsoon staat als een huis. Niet slecht voor een band die nog ‘maar’ een drietal jaar bestaat.

Met hun nieuwe single, het melodieuze(re) en verfijnde “Jabberwocky”, verbreden ze hun horizonten. We worden ondergedompeld in de mysterieuze wereld van Lewis Carroll, waar de symmetrie tussen riffs en zang een hypnotiserend en intrigerend effect hebben. We moéten blijven luisteren. De bijhorende videoclip mist eveneens zijn effect niet. Na enkele intensieve optredens in Nederland en Duitsland bestormt Black Monsoon nu ook de Britse markt. In november toeren ze door Zuid-Engeland, maar wij vinden het vooral ‘jammer’ dat er vooralsnog geen data voor optredens in België bekend zijn. Want daar zou minstens één Dansende Beer absoluut bij willen zijn. Geen nood, vanaf september 2019 doet Black Monsoon mee aan Popronde, een muziekfestival op verschillende locaties in Nederland voor nieuwe aanstormende bands. Zo treden ze onder meer op in Nijmegen, Delft en Almelo. Over optredens in België gesproken, deze band zou op de Pukkelpop-editie van 2020 zeker niet misstaan in de Lift of de Club. Ondergetekende zal er dan staan. Op de eerste rij.

56 posts

About author
Kind van de jaren '80 en '90 en daar ook een beetje blijven hangen...
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview King Hiss: 'We zijn een band die altijd z'n eigen verhaal creëert.'

Eind vorige week vernamen we het droevige nieuws dat de Kortrijkse stonermetalband King Hiss na tien jaar een punt zet achter haar…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bully - "Just For Love"

Voor we Alicia Bognanno leerden kennen als de frontvrouw van Bully, liep ze stage in de studio van legendarische producer Steve Albini….
LiveRecensies

Le Guess Who? 2021 (Dag 3): Een festival, tot de klok lockdown slaat

Het is gebeurd – en nee, de slimste mens viert nog even niet zege. Dat niet, maar wel de volgende (althans gedeeltelijke)…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.