Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Black Monsoon – “Jabberwocky”

Eindelijk! Na België (Peuk) heeft ook Nederland haar ‘eigen’ versie van Sonic Youth. De driekoppige Noiserock band Black Monsoon, twee vrouwen en een man, verzorgde dit jaar al het voorprogramma voor Steve Shelley (inderdaad, van Sonic Youth) en Whispering Sons. Hun debuut-ep werd vorig jaar gelanceerd en de single Silver was alvast een rauw schot in de roos van het genre. De symbiose tussen leadsinger/gitariste Jacquelien Kwast, zanger/gitarist Teun Guichelaar en drumster Marjolijn Dokter is tegelijk zeemzoet en sardonisch, als een smakelijke boterham met stroop die je halfdronken op een zaterdagnacht nog gauw opeet voor het slapengaan. En dit is er eentje die niet op de maag blijft liggen, want Black Monsoon staat als een huis. Niet slecht voor een band die nog ‘maar’ een drietal jaar bestaat.

Met hun nieuwe single, het melodieuze(re) en verfijnde “Jabberwocky”, verbreden ze hun horizonten. We worden ondergedompeld in de mysterieuze wereld van Lewis Carroll, waar de symmetrie tussen riffs en zang een hypnotiserend en intrigerend effect hebben. We moéten blijven luisteren. De bijhorende videoclip mist eveneens zijn effect niet. Na enkele intensieve optredens in Nederland en Duitsland bestormt Black Monsoon nu ook de Britse markt. In november toeren ze door Zuid-Engeland, maar wij vinden het vooral ‘jammer’ dat er vooralsnog geen data voor optredens in België bekend zijn. Want daar zou minstens één Dansende Beer absoluut bij willen zijn. Geen nood, vanaf september 2019 doet Black Monsoon mee aan Popronde, een muziekfestival op verschillende locaties in Nederland voor nieuwe aanstormende bands. Zo treden ze onder meer op in Nijmegen, Delft en Almelo. Over optredens in België gesproken, deze band zou op de Pukkelpop-editie van 2020 zeker niet misstaan in de Lift of de Club. Ondergetekende zal er dan staan. Op de eerste rij.

41 posts

About author
Kind van de jaren '80 en '90 en daar ook een beetje blijven hangen...
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dinosaur Jr. - "I Ran Away"

Dinosaur Jr. moeten we niet meer voorstellen en iedereen die ze ooit live heeft gezien zal deze band nooit meer vergeten. Live…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single MEROL - "foefsafari"

Het is bijna Valentijn, dat betekent een nieuwe single van Merol. Het begint een jaarlijkse traditie te worden, een moment waarnaar de echte…
AlbumsRecensies

BROEDPLAATS - Grant Application (★★★½): Manifest voor het maken van de muziek die je echt wilt maken

Friesland kent zijn eigen Rock Rally onder de Kleine Prijs van Friesland, waar enkele jaren geleden prijsbeest en gelukkige winnaar ABDOMEN er…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.