Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Zwangere Guy – “NIEMAND”

© CPU – Bert Savels

Maandag verraste Zwangere Guy vriend en vijand met de aankondiging van zijn nieuwe album Brutaal. De Brusselaar in hart en nieren bracht in maart nog zijn veelgeprezen Wie is Guy? uit en ook wij gaven de plaat de volle vijf sterren. Het album was tevens ook de start van een drukke festivalzomer met optredens op Rock Werchter, Dour, Fire is Gold en Lokerse Feesten. Dat er een album al zo snel zou volgen, had door die drukke agenda niemand verwacht, maar op zes december mogen we hem dan toch verwachten. De eerste single hiervan “NIEMAND” schiet je in vijf minuten in de Brusselse hiphop hemel.

“Niemand” is weer een sterk stukje levenswijsheid en ‘realness’ van papa Zet Gee. De old school vibe en de jazzy beat van UMBRO passen perfect bij de flow en de woordenstroom die Zwangere andermaal op ons loslaat. Het is ook weer die woordenstroom waarvan we weer zwaar onder de indruk zijn, met heel wat scherpe uithalen (vb. ‘Nu willen mensen met me praten nu dat ik een naam kreeg.’). “NIEMAND” is ook een nummer dat groeit naarmate je het meer luisterbeurten geeft en je eigenlijk ook constant op repeat wilt zetten. De lat ligt hoog voor Brutaal, maar dankzij “NIEMAND” hebben we zo het gevoel dat Zwangere daar opnieuw met gemak zal overspringen.

Eind april staat Zwangere Guy, maar liefst drie keer in de Ancienne Belgique. Enkel voor het concert op vrijdag 1 mei zijn er nog tickets en die vliegen nu ook al de deur uit.

Facebook

Ontdek meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1414 posts

About author
Luistert veel naar muziek!
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
InstagramLiveRecensies

Two Days of Rock Herk (Dag 1): Boem! Energiebom!

Overal in ons land duiken er de laatste weken bevrijdingsfeesten op, die schuilgaan onder de titel ‘festival’. Ook in Limburg is dat…
InstagramLiveRecensies

Crammerock 2021 (Dag 1): De festivalkoorts is terug

We mogen weer! Er blies gisteren dan ook een collectieve zucht van opluchting door de festivalweide van Crammerock. Het festival in Stekene…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Cem - "Tot Ik Goed Zit" (feat. Zwangere Guy)

Nederlandstalige hiphop zit in ons land al enkele jaren in de lift en dit werd nog maar eens duidelijk toen Kees de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.