Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Rosalía – “A Palé”

©️ CPU – Joost Van Hoey

De Spaanse poprevelatie van het moment is terug met nieuwe muziek! Vorig jaar kwam Rosalía haar tweede album El Mal Querer uit en daarmee wist ze heel wat fans te winnen. Op het conceptalbum combineerde de zangeres de traditionele Spaanse muziek met popmuziek en zo wist ze een eigen sound te creëren. De grote doorbraak heeft Rosalía te danken aan haar hit “Malamente”, maar ondertussen deden ook “Aute Cuture” en “Con Altura” het zeer goed. Na haar hete passage op Rock Werchter weten we ook dat de zangeres een show kan neerzetten waarbij het moeilijk wordt om te weerstaan aan de Spaanse ritmes.

“A Palé” heeft een melancholische intro, maar krijgt al snel een zuiderse beat. Tijdens het refrein krijgen we alleen maar ‘a palé, a palé, a palé’ te horen. Net zoals op “Yo x Ti, Tu x Mi” krijgen we geen al te hoogstaande tekst te horen. De Spaanse ritmes werken opnieuw aanstekelijk, maar ook instrumentaal gezien is dit zeker niet het beste nummer van de zangeres. Het lijkt Rosalía de laatste tijd meer te gaan om de sound en sfeer van het nummer dan de inhoud ervan. Jammer, zeker als je weet dat doorheen haar vorige album een volledig verhaal werd verteld.

785 posts

About author
Ik ben te herkennen aan mijn gele jas.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

Baby Keem - The Melodic Blue (★★★★): Kleurrijk meesterwerk

Het is intussen twee jaar geleden sinds Baby Keem zijn explosieve debuutalbum Die For My Bitch uitbracht. Twee jaar die aanvoelen als…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Billie Eilish & ROSALÍA - "Lo Vas a Olvidar"

Toen Billie Eilish twee jaar geleden haar debuutalbum uitbracht, leek alles van zelf te gaan. De hits volgenden elkaar op, festivalweides liepen…
AlbumsRecensies

Lous and The Yakuza - Gore (★★★★): Autobiografisch album in universeel jasje

Iets meer dan een jaar geleden maakte Lous and The Yakuza een onuitwisbare indruk met debuutsingle “Dilemme”. Sindsdien kregen we steeds meer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.