Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Rosalía – “A Palé”

©️ CPU – Joost Van Hoey

De Spaanse poprevelatie van het moment is terug met nieuwe muziek! Vorig jaar kwam Rosalía haar tweede album El Mal Querer uit en daarmee wist ze heel wat fans te winnen. Op het conceptalbum combineerde de zangeres de traditionele Spaanse muziek met popmuziek en zo wist ze een eigen sound te creëren. De grote doorbraak heeft Rosalía te danken aan haar hit “Malamente”, maar ondertussen deden ook “Aute Cuture” en “Con Altura” het zeer goed. Na haar hete passage op Rock Werchter weten we ook dat de zangeres een show kan neerzetten waarbij het moeilijk wordt om te weerstaan aan de Spaanse ritmes.

“A Palé” heeft een melancholische intro, maar krijgt al snel een zuiderse beat. Tijdens het refrein krijgen we alleen maar ‘a palé, a palé, a palé’ te horen. Net zoals op “Yo x Ti, Tu x Mi” krijgen we geen al te hoogstaande tekst te horen. De Spaanse ritmes werken opnieuw aanstekelijk, maar ook instrumentaal gezien is dit zeker niet het beste nummer van de zangeres. Het lijkt Rosalía de laatste tijd meer te gaan om de sound en sfeer van het nummer dan de inhoud ervan. Jammer, zeker als je weet dat doorheen haar vorige album een volledig verhaal werd verteld.

7 november 2019

About Author

Robbe Rooms Ik ben te herkennen aan mijn gele jas.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief