Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Mura Masa & slowthai – “Deal Wiv It”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Enkele weken geleden kregen we het heugelijke nieuws te horen dat we op 17 januari een nieuw Mura Masa album voor de kiezen krijgen. Hier stopte het goede nieuws niet, want hij kondigde ook aan dat hij op donderdag 27 februari bij ons in de Lotto Arena komt spelen. Geen twee zonder drie moest de Brit gedacht hebben, want naast de albumtitel, R.Y.C. (Raw Youth Collage), kregen we ook al te horen met welke artiesten hij in de studio gedoken was. Naast de samenwerking met Clairo die we deze zomer al op ons bord kregen, werkte hij ook samen met Wolf Alice, Georgia, Tirzah, Ned Green en Slowthai. De samenwerking met die laatste krijgen we vandaag te horen. Het is niet de eerste keer dat de twee jonge Britten samenwerken, want voor het album Nothing Great About Britain van de rapper producete Mura Masa al de beat van “Doorman“.

Ook “Deal Wiv It” gaat de wat meer UK garage kant op, net als de andere nummers die we al te horen kregen van R.Y.C. . De rauwe bars van slowthai geven het nummer echt een extra ruw, industrieel gevoel waardoor het bijna een nummer lijkt van een Britse garage punk band uit de jaren 60 dan van een twintigjarige producer. De kant die hij hiermee opgaat, laat zien dat het hem vooral te doen is om het maken wat hij plezant vindt en zijn ziel niet verkoopt aan de popindustrie.

Mura Masa: Facebook, Instagram

slowthai: Facebook, Instagram

7 november 2019

About Author

Joren Van der Plas


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief