Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Le Motel – “Nigori”

Het is pas in 2020 dat de Brusselse producer Le Motel opnieuw eigen werk uitbrengt. In afwachting daarvan, waren wij van plan om ongeduldig voor ons uit te staren. Maar daar bracht Le Motel verandering in. Hij voelde ieders ongeduld van op afstand en trakteerde ons met “Nigori” op een voorsmaakje. 

Le Motel is een van de beste producers die ons land rijk is. Hij was onder andere mee verantwoordelijk voor de opgang van onze Belgische rapscene. Als beatleverancier voor Roméo Elvis, Swing en YellowStraps reeg hij verschillende successen aan elkaar. Zijn formule? Het combineren van een veelzijdigheid aan klanken en invloeden. Hij maakt samples van alle geluiden die hij tegenkomt en dat laat Le Motel zo uniek klinken. In mei 2019 besloot Le Motel om de klanken van Korea en Japan te verzamelen. Ondertussen heeft hij die bonte verzameling verwerkt tot een nieuwe single met bijpassende reisbeelden die werden verzorgt door Åntøine De Schuyter.

De nieuwe single “Nigori” begint als een rustig briesje, maar wanneer Le Motel dan effectief in Azië belandt, slaat een ware orkaan toe. Zijn voorliefde voor de etnische sound wordt ook deze keer overspoeld door harde trappy beats. Hierdoor is zijn eigen stijl gelukkig weer heel herkenbaar. Door “Nigori” beleef je als het ware de doorreis van Le Motel, maar dan door de oren van de beatmaker zelf. De nieuwe single klinkt zoals het moet en maakt het wachten op zijn nieuw werk net iets minder zwaar. In tussentijd staren wij nog steeds ongeduldig voor ons uit, maar dan wel met “Nigori” op repeat. 

Op 21 december kan je Le Motel aan het werk zien tijdens het elektronica concept BRAINDANCE in de Ancienne Belgique. 

Related posts
LiveRecensies

Horst (Festivaldag 3): Het festival van de toekomst eindigde dit weekend

Sinds 2014 manifesteert Horst zich als een kwaliteitslabel voor de elektronische muziek. Naast het aanbieden van een vooruitstrevend muziekaanbod, probeert het de…
LiveRecensies

ESINAM invites... Makaya McCraven, STACE, Le Motel en meer @ AMOK: Een avond vol dans

AMOK is alweer aan zijn laatste weekend toe. De afgelopen tien dagen stond Brugge in het teken van het ontdekkingsfestival waar een…
AlbumsRecensies

Le Motel - Transiro (★★★½): Een eclectisch wereldreisje

De naambekendheid van de Brusselse producer en beatmaker Le Motel komt vooral van zijn lange onafscheidelijkheid met die andere bekende Brusselaar, Roméo…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.