MuzieknieuwtjesUitgelicht

Dansende Beren Feest #7: ICTO, Divided en Melting Mallows

Het is weer zover, Dansende Beren organiseert een opnieuw een feestje! Duid 28 november alvast aan in je agenda, want die avond stellen we drie bands aan u voor in Barbroos te Gent. Zoals altijd houden we ons niet vast aan één genre en dus deden we opnieuw ons best om drie totaal verschillende acts samen te brengen. Onze berenneuzen doorzochten het hele land naar getalenteerde bands die nog aan het begin van hun carrière staan, maar wij zijn niet de enige die dat doen. Wie andere platformen die bands proberen te lanceren in het oog houdt, kent deze bands misschien al. Twee van de acts deden vorig jaar mee aan De Nieuwe Lichting, maar wisten de trofee niet te bemachtigen. Eén van die twee haalt dit jaar wel de finale van Sound Track. Ook de derde band staat in de finale van Sound Track. En aangezien we daar mediapartner zijn, willen we maar al te graag in dat thema blijven.

Divided

Voor West-Vlaanderen is Divided één van de finalisten van Sound Track. Deze metalband zit boordevol energie en houdt van stevige gitaren. De meeste bandleden zijn nog maar negentien jaar, maar dat is niet het enige wat ze zo speciaal maakt. Drummer Pepijn (die nog maar achttien is) verzorgt ook de zang. Zingen vanachter een drumstel is niet iets dat we vaak tegenkomen, maar dat betekent dat de gitaristen en bassist zich nog meer kunnen focussen op vette riffs en solo’s! Met dit viertal garanderen we je dat je niet in slaap zult vallen in BarBroos op 28 november.

FacebookVi.be

Melting Mallows

Ook Melting Mallows mag dit jaar naar de finale van Sound Track. Het duo uit Leuven nam vorig jaar deel aan de Nieuwe Lichting (van Studio Brussel) en deed het daar goed, maar net niet goed genoeg. Met hun pop-rock songs maken ze het zeer moeilijk voor het publiek om stil te zitten. De jonge twintigers maken aanstekelijke nummers die na een paar luisterbeurten blijven hangen. Als Divided de duisternis voorstelt, dan is Melting Mallows zeker en vast het zonnetje! Op 28 november komt de zomerzon nog één keer naar boven in BarBroos dankzij Melting Mallows.

FacebookVi.be

ICTO

Bij Dansende Beren houden wij ook van een vleugje Girl Power en ICTO zal daarvoor zorgen op ons feest. Met haar rap en beats wist ook zij net geen podiumplaats te behalen bij de Nieuwe Lichting, maar inmiddels heeft ze wel enkele sterke singles uitgebracht. Op amper twee maand tijd werd “Inbound” ruimt dertigduizend keer beluisterd op Spotify. En dat is niet eens haar meest beluisterde nummer. Niet slecht voor een negentienjarige meisje uit Betekom. Op ons feest zal zullen ICTO en haar beats zorgen voor een mooie afwisseling met de gitaarmuziek van Melting Mallows en Divided.

FacebookVi.be

 

1014 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
FeaturesMuzieknieuwtjesUitgelicht

Dansende Beren viert feest met Suncreek, Arend Delabie en Noonzy!

Zoals het ondertussen al jaren de gewoonte is, zal Dansende Beren ook in 2023 het jaar feestelijk op gang trappen met alweer…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single ICTO - "BROKEN PROMISES"

I Could Take Over. Dat is het motto en het idee achter de artiestennaam van Cato Vercammen, want onder haar moniker ICTO…
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 40 beste ep's van 2022

De ep wint dezer dagen steeds meer aan belang en dat ligt vooral aan het feit dat de samenleving vlugger wordt. Alles…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.