Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Logic ft. Dwn2earth – “OCD”

Na een jeugd bij aan drank en drugs verslaafde ouders en een korte schoolloopbaan, leerde Robert Bryson Hall II als dertienjarige zijn mentor Solomon Taylor kennen. Deze voorzag hem van een groot aantal beatcd’s, zodat hij daar teksten op kon schrijven. Robert Bryson Hall II, beter gekend als de rapper Logic, bracht in 2009 zijn debuutmixtape Psychological – Logic, The Mixtape uit. Kort na de verschijning van deze onofficiële mixtape en een prestigieus optreden in Maryland verkortte hij zijn naam tot Logic. Een jaartje later werd zijn eerste officiële mixtape Young, Broke and Infamous op het publiek losgelaten. Na de mixtapes volgden de albums. No Pressure, het zevende studioalbum van Logic, is een vervolg op zijn album Under Pressure. Logic, de redder van depressieve mensen, gaat door. Misschien een beetje cheesy, maar hoe dan ook, de eerste single van zijn nieuwe album werd uitgebracht.

De song is getiteld “OCD” en de lyrics werden ondersteund door een artiest uit Atlanta met de naam Dwn2earth. Het lijkt een tijdje geleden dat Logic samenwerkte met Eminem, maar hij blijft hard doorwerken en staat niet stil. “OCD” verwijst naar de mentale stoornis Obsessive Compulsive Disorder en Logic wil met zijn song de ongezonde competitie op sociale media aanklagen. Afhankelijkheid van sociale media kan tot OCD leiden, zoveel is alvast duidelijk volgens de rapper.

“OCD” combineert zware drums en een gekneusde bas met een wazige mix van synths. Dwn2earth drapeert zijn zoete croon over de productie, terwijl Logic daarop leunt. Je staat versteld van de openhartige emotie en de eerlijkheid die de rapper uitdrukt. Wat doet er echt toe in het digitale tijdperk en hoe ver gaan we om elkaar te overtreffen op sociale media?

Facebook / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

28 oktober 2019

About Author

Fien De Boe


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief